F1: a Sauber partnereként tér vissza az olasz gyártó – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.29. 11:34
null
Az Alfa Romeo logója a 2018-as szezonra kerül fel a Sauber autóira (Fotó: AFP, NSO-montázs)
Hivatalos honlapján jelentette be a Sauber, hogy a következő szezontól a partnerükként tér vissza az Alfa Romeo a Formula–1-be. Az olasz gyártó több mint 30 évvel ezelőtt képviseltette magát legutóbb a sorozatban.

Régóta pletykálták már, hogy a Ferrari révén – és a maranellóiak egyik partnercsapatánál – visszatérhet az Alfa Romeo az F1-be, ez pedig a mai nappal biztossá is vált. Az olasz gyártó a Sauberrel lépett stratégiai, technológiai, illetve kereskedelmi együttműködésbe, ez pedig a svájci istálló új nevéből is látszódik majd.

„Örömmel jelentjük be, hogy több évre szóló technológiai és kereskedelmi együttműködésbe lépünk az Alfa Romeóval – írja a Sauber hivatalos közleményében. – Az olasz autógyártó 2018-tól csatlakozik a Sauberhez mint az istálló névadó szponzora. Ezzel az Alfa Romeo több mint harminc év után tér vissza a Formula–1-be. A csapat neve így 2018-tól Alfa Romeo Sauber F1 Team lesz, megjelenik a logójuk az autókon, melyeket a Ferrari erőforrása hajt majd."

Az olasz gyártó már a Formula–1 létrejöttekor, 1950-ben képviseltette magát a sorozatban konstruktőrként, valamint motorszállítóként, és meg is szerezte a bajnoki címet az első két évben Nino Farina, illetve Juan Manuel Fangio révén. 1985-ben végül kiszállt az F1-ből, mostani visszatérésére pedig a Ferrarinak köszönhetőn kerülhetett sor, ugyanis mindkét gyártó a Fiat-csoport tulajdonában van, Sergio Marchionne elnök pedig szerette volna ha az Alfa Romeo is újra beszáll az autósport királykategóriájába.

Az, hogy kik vezetik majd a Sauber-Alfa Romeókat 2018-ban, egyelőre egyik fél sem erősítette meg, de a hírek szerint a legnagyobb esély a Charles Leclerc, Marcus Ericsson párosra van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik