F1: a Renault-nál keserű a szájíz Ricciardo távozása után

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 13:12
null
Nem lett hosszú Ricciardo és a Renault „házassága" (Fotó: AFP)
Csütörtök délelőtt vált biztossá, hogy Daniel Ricciardo az év végén elhagyja a Renault-t, és a csapatfőnök, Cyril Abiteboul egy meglehetősen rövid közleményben számolt be a versenyző döntéséről. Úgy tűnik, az enstone-iak nehezen emésztik meg a pilóta távozását.

 

Daniel Ricciardo 2018 nyarán abban a reményben írt alá szerződést a Renault-val, hogy a 2021-re tervezett szabályváltozásokkor bajnoki címre esélyes csapattal versenyezhessen. Az enstone-iak azonban tavaly a vártnál is rosszabbul teljesítettek, s a koronavírus-járvány egyik következményeként elhalasztott módosítások még távolabb tolták az esetleges sikereket.

Sebastian Vettel váratlan távozása a Ferraritólúj lehetőséget teremtett a Renault-nál a hírek szerint eléggé magas fizetést kapó Ricciardo számára, aki azonnal lépett is, amint Carlos Sainz Jr. távozása nyomán felszabadult egy hely a McLarennél.

Az ausztrál távozásáról meglehetősen rövid közleményt tett közzé a Renault, melyben az elkötelezettség fontosságáról beszélt a csapatfőnök, Cyril Abiteboul, ami erősen utal arra, hogy a franciák egyáltalán nem elégedettek a pilóta döntésével.

„A sportágunkban, és különösképpen a mostani rendkívüli helyzetben a kölcsönös bizalom, az egységesség és az elkötelezettség mindennél fontosabb értékek a csapatunk számára. Hiszem, hogy a 2020-as idény lehetővé teszi számunkra, hogy még többet érjünk el együtt. A céljaink, valamint a Renault F1-es csapatának stratégiája változatlan marad" – áll a közleményben.

A Renault-nál tehát felszabadult egy hely Esteban Ocon mellett, és a sajtóértesülések szerint Fernando Alonso vagy esetleg Sebastian Vettel válthatja a távozó ausztrált. Igaz, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a német a Mercedesen kívül más csapattal már nem írna alá.

Renault F1 Team on Twitter

Continued. Cyril Abiteboul: "I am confident that the 2020 season will allow us to accomplish even more together. Our ambitions and the strategy of Renault DP World F1 Team remain unchanged." (2/2) Full story: https://t.co/8mWRPgdzXl #RSspirit

 

A 2021-ES RAJTLISTA ALAKULÁSA
rajtszámnév (nemzetiség)
csapat
motor
?
Mercedes Mercedes
?
Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol)
Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
?
Red Bull Honda
11
Sergio PÉREZ (mexikói)Aston MartinMercedes
?
Aston Martin
Mercedes
?
Williams Mercedes
?
Williams Mercedes
?
Renault
Renault
31
Esteban OCON (francia)Renault
Renault
?
Alpha Tauri
Honda
?
Alpha Tauri
Honda
?
Haas Ferrari
?
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál)
McLarenMercedes
4 Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
?
Alfa Romeo Ferrari
?
Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik