F1: a Red Bullt nem érdekli Vettel, de Verstappen menne Leclerc mellé

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 17:35
null
Akár helyet cserélhetnek 2020-ra (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy az F1-es Amerikai Nagydíj után jelentik be, milyen pilótapárossal indulnak a 2020-as idényben, és azt is megosztotta, kik esélyesek a két ülésre.

 

A Red Bull a Pierre Gasly, Max Verstappen párossal kezdte meg a 2019-es idényt, ám a francia nem hozta az elvárt teljesítményt, így a „vörös bikák" az F1-es nyári szünetben úgy döntöttek, leváltják. Gasly a Belga Nagydíjat így már újra a Toro Rosso versenyzőjeként kezdhette meg, míg Verstappen Alexander Albont kapta meg csapattársnak.

70. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 6., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Leclerc 1:27.905
2. szabadedzés:1. Leclerc 1:20.978
SZEPTEMBER 7., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:20.294
Időmérő: 1. Leclerc 1:19.307
SZEPTEMBER 8., VASÁRNAP
Futam: 1. Leclerc, 2. Bottas, 3. Hamilton
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj
Október 13., 6.1035. Japán Nagydíj

A thaiföldi az azóta eltelt két nagydíjon már hozta azt, amit Gasly sokszor nem tudott: Spában, illetve a múlt hétvégén Monzában is pontszerző helyen végzett, és a csapat vezetői elégedettek is voltak a teljesítményével. Ennek ellenére Albon nem lehet nyugodt, hiszen továbbra is kérdéses, 2020-ban ki lesz Verstappen márkatársa, a csapat tanácsadója, Helmut Marko az Olasz GP-t követően azt legalább elárulta, mikor hoznak döntést a pilótafelállásról.

„Alex illik a csapatba, és azonnal lenyűgözött minket a spái teljesítményével. Már az első körtől kezdve jó ment. Azonban csak az Amerikai Nagydíjat (november 3.) követően jelentjük be, hogy ki és hol versenyez 2020-ban” – jelentette ki Marko, majd a Sebastian Vettellel kapcsolatos pletykákra is reagált. A rossz formában versenyző németet ugyanis már többször szóba hozták a „vörös bikákkal", sőt még az is felvetődött, hogy csapatot cserélhet Verstappennel.

„Fogalmam sincs, merre vezet Vettel jövője. Volt pár csodálatos évünk együtt, de jelenleg négy versenyzőnk is van, így nem fontos számunkra” – utalt arra, hogy a holland mellé akár Gasly is visszatérhet, de Danyiil Kvjat érkezése sem zárható ki, ha Albon nem hozza továbbiakban a várt eredményeket. Ám úgy tűnik, a csapatvezetés hiába fogalmaz mindig úgy, Verstappen maradása biztos, a pilóta nem zárta ki annak az esélyét, hogy helyet cserél Vettellel, sőt arról is beszélt, szívesen lenne Charles Leclerc márkatársa.

„Jól kijönnénk egymással egy csapatban is. Mindketten nyerni akarunk, de tiszteljük egymást. Nem azt mondom, hogy sohasem lennének konfliktusaink, ám az biztos, hogy nem lenne olyan a helyzet, mint amilyen a Mercedesnél volt Lewis Hamilton és Nico Rosberg között” – árulta el a holland pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik