F1: „A Red Bullnál Vettel a főnök, Webbernek mennie kell”

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 15:27
null
Flavio Briatore szerint Mark Webber többé nem segíti csapattársát (Fotó: Reuters)
Flavio Briatore, a Benetton, majd Renault-team korábbi csapatfőnöke éles kritikával illette a Red Bull-istálló vezetőségét a Malajziai Nagydíjon történt eset után, s azt mondta, szerinte Mark Webbernek ez az utolsó idénye az osztrák alakulatnál. Fernando Alonso szurkolójaként mindenesetre örül a címvédőnél kialakult helyzetnek.

„Ennek a kapcsolatnak itt Vettel és Webber között most vége van. Eddig is éppen hogy csak elviselték egymást – mondta Briatore az olasz Rai Uno tévéadásában. – Vettel hiába mondja, hogy nem csinál több ilyet, és segít Marknak, ő nem kér senki segítségéből. Nem hiszem, hogy itt még segítenék egymást – két ellenség van egy csapaton belül, ami szerencsére nagyon jó hír a Ferrarinak."

Briatore hozzátette, meg van róla győződve, hogy az egyik versenyző az idény végén távozik.

„Biztos vagyok benne, hogy nem marad meg jövőre is ez a páros. Mark eddig kitartott, mert a Red Bullé a legjobb autó, de a sepangi eset a bizonyíték arra, hogy nincs irányítás a csapatban. Vettel a főnök. Ám az nem sokáig működik, hogy aki irányít, az vezeti az autót is. Egy határozott csapatfőnök elérte volna, hogy visszacserélje a pozícióját a két pilóta. Ám Horner retteg Helmut Markótól, aki Vettelt akarja nyerni látni. Az idény első győzelménél hagyományosan a csapatfőnök megy a dobogóra, és csak később jönnek a mérnökök. Horner annyira gyenge, hogy kettős győzelemnél sem vállalta, hiszen az egyik pilóta a főnök" – mondta Briatore.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik