F1: a rajt után összeütközött a két Ferrari – videó

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.12. 15:28
A Formula–1-es Stájer Nagydíj rajtja után összeütközött a két Ferrari: az első körben Charles Leclerc bontotta le Sebastian Vettel négykerekűjének hátulját. Az eset után a biztonsági autónak is a pályára kellett mennie, a két Ferrari pedig feladta a versenyt. Íme, a baleset!

„Nagyon meglepődtem, enyém volt a belső ív, nem számítottam rá, hogy Charles onnan próbálkozik. Próbáltam nyugodt maradni, mert nagy volt forgalom körülöttem. Az autót sokkal jobbnak éreztem mint korábban, szóval, sajnálom, hogy nem tudtuk tesztelni a fejlesztéseinket” – mondta Vettel a bokszutcába visszaérve. „Nagyon meglepődtem, enyém volt a belső ív, nem számítottam rá, hogy Charles onnan próbálkozik. Próbáltam nyugodt maradni, mert nagy volt forgalom körülöttem. Az autót sokkal jobbnak éreztem mint korábban, szóval, sajnálom, hogy nem tudtuk tesztelni a fejlesztéseinket” – mondta Vettel a bokszutcába visszaérve.

Charles Leclerc ígéri, tanulni fog a hibájából és elismeri, ő volt a hibás.

„Csalódtam magamban, nagyon sajnálom, de tudom, hogy ez most nem elég. Sebastian semmiben nem hibázott. Csalódást okoztam a csapatnak is, miután egész héten kőkeményen dolgoztak azon, hogy a fejlesztéseinket használni tudjuk. Túl mohó voltam, hogy az első körben előrébb kerüljek néhány hellyel. Tanulni fogok ebből” – fogalmazott Leclerc a kiesése után.

A verseny kettős Mercedes-sikerrel zárult, részletekről ide kattintva olvashat!

A baleset

A baleset Leclerc szemszögéből

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik