F1: a patinás istálló felvetette a kiszállás lehetőségét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 10:06
null
Zak Brown szerint újra kell vizsgálni a McLaren helyzetét az F1-ben (Fotó: AFP)
Nem ért egyet a jelenlegi szabályokkal a McLaren, ezért a nagy múltú alakulat ügyvezető igazgatója, Zak Brown szerint jelentősen át kell gondolniuk a jövőjüket a Formula–1-ben.

 

Tizenegy év telt el azóta, hogy a McLaren legutóbb egyéni világbajnoki címet szerzett (2008, Hamilton), annak meg már 21 éve, hogy legutóbb elhódította a konstruktőri vb-trófeát. Az utóbbi évek szabályváltozásai nem éppen a patinás brit istállónak kedveztek, és bár nem a McLaren az első csapat, mely ebben az esetben a kiszállással fenyegetőzik, Zak Brown szerint jelentősen meg kell vizsgálniuk a helyzetüket.

„A McLarennek két ponton kell helytállnia: pénzügyileg rendben kell lennie, valamint elég versenyképesnek kell lennie – szögezte le az ügyvezető. – Ha nem eszerint mennek a dolgok, jelentősen át kell gondolnunk a pozíciónkat az F1-ben, mert ez nem az a pozíció, amiben lenni szeretnénk. Az emberek felvethetik, hogy ez csak egy taktikai lépés, azonban egy anyagilag megbízható, versenyképes csapatról van szó, és ha úgy érezzük, hogy az új szabályokkal nem az általunk kívánt pozícióba kerülünk, akkor meg kell vizsgálnunk a részvételünket az F1-ben.”

Brown azt is elárulta, hogy mivel van a legnagyobb problémájuk. Természetesen a Ferrari hatalmas részesedését a sorozat bevételeiből a McLarennél sem nézik jó szemmel.

„A bevételek újraosztásának kiegyensúlyozottabbnak és a teljesítményre irányulónak kellene lennie, és kisebb mértékben kellene hozzájárulnia a történelmi múltnak. Abban mind egyetértünk, hogy a Ferrari a legnagyobb név, és ezért jutalmazni kell, de nem olyan szinten, mint most, ráadásul nem szabadna, hogy ezt a pénzt a versenyzésre használják” – vélekedik az amerikai szakember.

„Ha kiegyenlítettek a viszonyok, az mindenki versenyképességén javít. Az F1-nek voltak dominánsabb időszakai, de a legjobb F1 az lenne, ha senki nem dominálna. Ez azt jelentené, hogy egy csapat legfeljebb két világbajnoki címet nyer egymás után, nem ötöt vagy hatot” – mondta Brown.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik