Alonso is pályázott Rosberg helyére (Fotó: AFP)

 

Bár a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown nemrég bevallotta, a Formula–1-nek 2018 végén búcsút intő Ferarndo Alonso számára nincs szabad hely a wokingiaknál a 2020-as idényre, a spanyol továbbra sem zárja ki a visszatérést. 

„Ha az F1 újra vonzó lesz számomra, nincs kétség, hogy visszatérek. A jövőben továbbra is nyitott vagyok a különleges ajánlatokra, azonban csak abban az esetben térek vissza, ha lehetőségem nyílik a világbajnoki címért harcolni. Nem érdekelnek a nulláról induló projektek, azonnal győztes autót akarok" – jelentette ki a kétszeres világbajnok, majd azt is megosztotta, hogy 2016-ban akár teljesen más irányt is vehetett volna a pályafutása.

„A múltban tárgyaltam a Mercedesszel. Amikor Nico Rosberg úgy döntött, hogy visszavonul, felvettem a kapcsolatot Toto Wolff-fal, azonban sosem jutottunk teljes egyezségre" – osztotta meg a spanyol, aki a korábbi csapatáról, a Ferrariról is szót ejtett.

„Nem egyszerű, amikor minden egyes hétvégén győzelmet várnak tőled, a Ferrari pedig a legismertebb és legkedveltebb csapat a világon. Amikor ott voltam, még nem voltak meg a szükséges készségek és technikai források, azonban versenyképesek voltunk. Most már versenyképes az autó, viszont nem segít a csapaton a kívülről érkező nyomás, miközben a Mercedes nagyon erős" – magyarázta 2005 és 2006 bajnoka.