F1: a Mercedesnek édesebb a siker az időmérős pofonok után

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 16:49
null
A Mercedes az előző hét versenyen nem szerzett pole-t, mégis többször nyert (Fotó: AFP)
A Mercedes a július végi F1-es Német Nagydíj óta nem szerzett pole pozíciót, a legutóbbi három versenyen mégis kivétel nélkül győzelmet aratott. A német gárda csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, az időmérőn elszenvedett pofonok után sokkal édesebb számukra a siker.

 

A Ferrari az F1-es nyári szünet óta megállíthatatlan az időmérőn, hiszen kivétel nélkül pole pozíciót szerezett, sőt, 3 alkalommal kibérelte az első sort is. Ám hiába a kvalifikáción mutatott erőfölény, a maranellóiaknak az előző három versenyen nemhogy nem sikerült egyszer sem győzelemre váltaniuk az első rajtkockát, Charles Leclerc és Sebastian Vettel együttesen „csak" 3 dobogós helyezést gyűjtött össze.

41. AMERIKAI NAGYDÍJ
NOVEMBER 1., PÉNTEK
1. szabadedzés:17.00–18.30
2. szabadedzés: 21.00–22.30
NOVEMBER 2., SZOMBAT
3. szabadedzés: 19.00–20.00
Időmérő: 22.00–23.00
NOVEMBER 3., VASÁRNAP
A verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja: 20.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 17., 18.1047. Brazil Nagydíj
December 1., 14.10
11. Abu-dzabi Nagydíj

Ezzel ellentétben a Mercedes egy második és egy negyedik rajthelyet váltott kettős sikerre, illetve egy második soros indulásból és egy harmadik és hatodik rajtkockából szerzett első és harmadik pozíciót a futamon. A sorozatban hatodik konstruktőri bajnoki címét jegyző gárda tehát hiába futja dominanciája legrosszabb kvalifikációs sorozatát, mégis sikerül vasárnap felülkerekednie az ellenfelein. A csapatfőnök, Toto Wolff szerint ez sokkal édesebbé is teszi a sikert számukra.

„A nyers tempót nézve a Ferrari rendelkezik a leggyorsabb autóval. A versenyek azonban nem igazán jönnek össze neki. Nekünk pedig tetszik a jelenlegi helyzet. Nagyon éhesek vagyunk a sikerre, és talán az időmérőkön elszenvedett pofonok segítenek nekünk még tovább fejlődni” – magyarázta az osztrák, majd amikor arról kérdezték, kielégítőbb-e így a siker, egyértelmű választ adott.

„Igen, ez remek visszajelzés a csapat számára, hogy még mindig képesek vagyunk ilyen szinten összetartani, és olyan teljesítményt nyújtani, amellyel versenyeket nyerhetünk vasárnap, amikor igazán számít. Persze az még mindig nem jó érzés, ha tudod, nem vagy elég gyors ahhoz, hogy az élre kvalifikáld magad” – tette hozzá, és azt is kifejtette, mi a sikerük kulcsa.

„Ez nem csak arról szól, hogy okosabb vagy, mint az ellenfeleid. Nagyon erős versenytempónk van, aminek köszönhetően az elévágás és a mögévágás is valós opció számunkra – emelte ki, hogy akár korábbi kerékcserével, illetve elnyújtott etappal is próbálkozhatnak a siker érdekében. – Nagyszerű versenyzők és remek stratégia, ennek köszönhetjük az előző három győzelmünket. A szombati tempót tekintve viszont egyértelmű, hogy valami hiányzik” – zárta a gondolatait Wolff az Autosportnak nyilatkozva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik