F1: a Mercedes nem hagyja cserben Bottast, bármi is történjen

Vágólapra másolva!
2019.08.09. 09:10
null
A Mercedes segítene a finnek (Fotó: AFP)
A Mercedes az F1-es nyári szünetben határoz arról, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa a 2020-as idényben. A két favorit a brit jelenlegi csapattársa, Valtteri Bottas, illetve a gárda idei évre ülés nélkül maradt neveltje, Esteban Ocon. A csapatfőnök, Toto Wolff a döntéssel kapcsolatban elmondta, nem hagyják cserben egyik versenyzőt sem.

 

Valtteri Bottas tavaly 1+1 éves szerződést írt alá a Mercedesszel, vagyis a gárda hivatalosan csak a 2019-es idényre kötelezte el magát a finn mellett, hiába fogalmazott többször is úgy a pilóta, legalább kétéves kontraktust szeretne kötni. Most egy évvel később Bottas jövője továbbra is bizonytalan, a szerződéshosszabbításáról szóló döntést augusztusra tolta ki a Mercedes, miközben egyre több szakértő véli úgy, Esteban Ocon váltja a finnt 2020-ban.

A német RTL F1-es kommentátora és korábbi autóversenyző, Christian Danner azonban nem ért velük egyet, szerinte Bottas marad az „ezüstnyilaknál".

„A csapat tudja, milyen jó párost alkot Lewis és Valtteri. A kritikusabb pillanatokban balszerencséje volt, vagy hibázott, ám a saját ligájában versenyző Hamilton mellett nincs könnyű dolga" – magyarázta, miközben a csapatfőnök, Toto Wolff szavaiból világosan kitűnik, hiába nem a finn elmúlt futamokon mutatott teljesítménye lesz a döntő, a gárda komolyan gondolkozik azon, hogy Ocont ültesse a pilóta helyére. Ennek ellenére arról is biztosította a versenyzőket, egyiküket sem hagyja cserben.

„Felelősséggel tartozunk a fiatal neveltjeink és a jelenleg autóban helyet foglaló pilótáink iránt is. Semmi olyat nem teszünk, ami bonyolítaná a jövőbeni pályafutásukat. Bárhogy is döntsünk, mérlegelni fogjuk, milyen lehetőségeik vannak, akár arról lesz szó, Esteban egy másik csapatnál fejlődik tovább, mielőtt visszatérne hozzánk, akár arról, hogy Valtteri puhán landoljon, hiszen megérdemli" – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik