F1: A megforgás miatt került lejtmenetbe Vettel futama – Binotto

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.10. 09:43
null
Binotto szerint Vettel újabb hibája okolható a rossz eredményért (Fotó: AFP)
Elkezdődött az üzengetés a Ferrarinál: miután Sebastian Vettel kritikával illette a gárdát a stratégiája miatt A 70. Évforduló Nagydíját követően, a csapatfőnök, Mattia Binotto úgy véli, nem az alkalmazott taktika, hanem a német rajt utáni hibája vezetett az újabb csalódást keltő eredményhez.
1. A 70. ÉVFORDULÓ NAGYDÍJA
AUGUSZTUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.166
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:25.606
AUGUSZTUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:26.621
Időmérő: 1. Bottas 1:25.154
AUGUSZTUS 9., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km): 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj
Augusztus 30., 15.10Belga Nagydíj
Szeptember 6., 15.10Olasz Nagydíj

Sebastian Vettel pontot sem tudott szerezni A 70. Évforduló Nagydíjának versenyén, míg csapattársa, Charles Leclerc a negyedik helyen szelte át a célvonalat a Ferrarival. A német pilóta már a futam közben üzent csapatának, hogy észszerűtlennek tartja a stratégiáját, s véleménye a leintést követően sem változott. A csapatfőnök, Mattia Binotto azonban nem érti versenyzője kifakadását, szerinte Vettel versenye a rajt utáni megforgással, és nem a taktika miatt került lejtmenetbe.

Nem hinném, hogy Sebastian már ne bízna bennünk. Nehéz időszakon megy keresztül, az időmérőn és a legutóbbi két futamon nem tudott megbízni az autójában. Itt most megforgott, miután ráment a kerékvetőre, és a versenye lejtmenetbe került. Nem gondolom, hogy túl sokat lehetne mondani a taktikáról. Talán pár körrel korábban hívtuk ki cserére, ami miatt pozíciót vesztett Kimivel (Räikkönen) szemben, de tudtuk, hogy azt a helyet időveszteség nélkül vissza tudja szerezni. Ez lehetővé tette, hogy Charles (Leclerc) folytathassa a felzárkózását" – mondta a csapatfőnök az Autosportnak adott nyilatkozatában.

Összességében ez volt a helyes döntés a csapat szempontjából, és nem érzem úgy, hogy Sebastiant büntettük volna vele. Gyorsan visszanyerte a pozíciót Kimivel szemben, és nem lett volna képes a fordított elővágásra (Danyiil) Kvjattal szemben, hiszen ő ugyanolyan gyors volt akkor, aztán (Carlos) Sainz elé vágott. Az ő versenyét a rajtja tette tönkre, és szerintem ez a kulcs, nem a választott stratégia" – tette hozzá.

Vettel öt nagydíjat követően 10 pontot gyűjtött, amivel az egyéni összetett 13. helyét foglalja el, míg csapattársa 45 ponttal a negyedik pozícióban áll jelenleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik