F1: a McLaren újonca elárulta irreális célját az első évére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 11:39
null
Norris elsősorban a csapattársát akarja legyőzni jövőre (Fotó: AFP)
Első szezonjára készül a Formula–1-ben Lando Norris, aki a McLaren színeiben mutatkozhat be a királykategóriában. A fiatal brit elárulta, milyen céllal vág neki újoncévének, mely alapján magasra helyezte magának a lécet.

 

Teljesen új felállással kezdi meg a 2018-as szezont a McLaren-Renault. Fernando Alonso az előző idény végén elhagyta a csapatot és az F1-et, Stoffel Vandoornéval pedig nem hosszabbított szerződést a patinás istálló.

Carlos Sainz Jr. bő egy szezont töltött a Reault-nál, mielőtt megállapodott volna a McLarennel, a wokingiak által támogatott Lando Norris pedig megkapta a lehetőséget, hogy feljebb lépjen az F1-be. Három hónappal a szezonkezdet előtt a brit versenyző elárulta, milyen eredményt tart ideálisnak az első évére.

„Az ideális cél az lenne, hogy legyőzzem Carlost minden versenyen és minden időmérőn – mondta Norris. – Ez jelenleg egy irreális cél, de minden tőlem telhetőt megteszek, és olyan keményen végzem a felkészülést, amennyire csak tudom, hogy készen álljak. Minden évben, amikor új sorozatba igazoltam, a csapattársam már egy-két szezont eltöltött abban a közegben, míg Carlos már az ötödik évét kezdi meg az F1-ben, ez pedig nagy különbséget jelent.”

Norris mellett a Williamsnél bemutatkozó George Russell is első évére készül a királykategóriában. A két újonc jól ismeri egymást, ugyanis tavaly a Formula–2-ben versenyeztek együtt, sőt, kettejük között dőlt el a bajnoki cím sorsa. Ebben végül Norris alulmaradt, de az F1-ben nem különösebben foglalkozik azzal, hogyan teljesít a többi újonc.

„Azt hiszem, hogy bizonyos tekintetben hasonlíthatom magam a többi újonchoz, de az a srác, akivel a leginkább összemérheted magad, mindig a csapattársad, szóval az én nézőpontomból Carlos a tökéletes srác az összehasonlításra. De ha van egy újonc, aki megver egy olyan pilótát, aki több éve itt versenyez, akkor nyilván nagyon jó munkát végez” – vélekedik a brit.

Norrison és Russellen kívül a Toro Rosso színeiben debütáló Alexander Albon számít még újoncnak a jövő szezont illetően. A Sauber olasz versenyzője, Antonio Giovanazzi két futamon már indult az F1-ben, amikor a 2017-es szezon elején a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette a svájci istállónál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik