F1: a McLaren évi 20 millió dollárral csábítja Ricciardót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 12:41
null
„Menjek vagy maradjak” – Ricciardo fontos döntés előtt áll (Fotó: AFP)
Daniel Ricciardo szerződése az idény végén lejár a Red Bullnál, és egyre nagyobb találgatások övezik, hogy hol folytatja a karrierjét. Az ausztrálért legutóbb a McLaren jelentkezett be, méghozzá igen erős ajánlattal.

 

A Red Bull kedden bejelentette, hogy megszakítja az együttműködését a Renault-val, és a következő szezontól a Honda erőforrásait szereli a konstrukciójába. A váltás nagy visszhangot váltott ki, és egyre inkább felerősödtek azon pletykák, melyek szerint az osztrák gárda ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését.

59. FRANCIA NAGYDÍJ
PÉNTEK
12.00–13.30: 1. szabadedzés
16.00–17.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
13.00–14.00: 3. szabadedzés
16.00–17.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
16.10: a verseny (53 kör, 309.626 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10: Brit Nagydíj
Július 22., 15.10: Német Nagydíj

A várakozásban szerepet játszik az is, hogy Lewis Hamilton tavaly november óta halogatja új szerződése aláírását a Mercedesszel, amelyhez az ausztrál szívesen csatlakozna, így addig nem szerződik, amíg a brit döntése nem válik hivatalossá. Niki Lauda úgy véli, nincs esély arra, hogy alkalmazzák Ricciardót, sőt, Helmut Marko is elriasztja versenyzőjét a mercedeses lehetőségtől, méghozzá pontosan azon okból, amiért a másik esélyes istállót, a Ferrarit sem ajánlja.

„Mégis miért menne a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz? Azért, hogy második számú pilóta legyen? – tette fel a kérdést a Red Bull tanácsadója, és azt is megerősítette, meg szeretnék tartani az ausztrált.

„Meg akarjuk tartani, és ezzel ő is tisztában van. Nálunk egyenlő esélyeket és kiszolgálást kap, miközben nem alkalmazunk csapatsorrendet. Szerintem ezt is tudja” – jelentette ki.

A Red Bull-pilóták fizetései azonban kissé más képet festenek, hiszen a 2016-os idény közben érkező Max Verstappen az értesülések alapján többet keres, mint tapasztaltabb márkatársa.

Ha Ricciardónak sikerül is feljebb tornáznia az összeget, a McLaren ajánlatát nagy valószínűséggel akkor sem közelítené meg, ugyanis a wokingiak évi 20 millió dollárral próbálják magukhoz csábítani a Red Bull-pilótát. A megkeresést Marko sem tagadja.

„A mi Danielünk a pilótapiac királya. A McLaren hétről hétre többet ajánl érte, sőt, a Mercedes vezetőségében is vannak néhányan, akik szívesen szerződtetnék” – tálalt ki az osztrák, s ezzel egyidejűleg azokat a híreszteléseket is felerősítette, amelyek Fernando Alonso F1-es távozását pedzegetik.

Martin Brundle – aki a maranellói istállóban Kimi Räikkönen helyén látná szívesen Ricciardót – viszont nem gondolja úgy, hogy a jó formában levő ausztrál valóban olyan jó státuszban lenne a pilótapiacon.

„Lewis a Mercedesnél marad, és Bottast is megtartják mellette, míg a Ferrarinál érdekes lesz látni, mi történik. Szerintem elég különös helyzetben van Ricciardo, hiszen hiába megy jól, amikor az olaszoknál Vettel, míg a németeknél Hamilton határozza meg, ki foglalja el az üléseket, és ehhez hasonló pozícióban van Verstappen is a Red Bullnál. Emellett a Honda partnersége miatt is aggályok merülhetnek fel benne, így ki kell várnunk, miként határoz. Mindenesetre furcsa idők járnak” – foglalta össze az ausztrál jelenlegi helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik