F1: A második hely sosem lehet elég a Ferrarinak – Binotto

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 10:09
null
A Ferrari jövőre már az élen végezne (Fotó: AFP)
A Ferrari újabb idényt zár az immár hatodik konstruktőri címét ünneplő Mercedes mögött, a csapatfőnök, Mattia Binotto így kemény télre készül, hiszen a maranellóiak nem lehetnek elégedettek a második hellyel.

 

A 2019-es idény előtti teszteken még úgy tűnt, a Ferrarinak idén valós esélye lehet megállítani a Mercedest, ám az év első felében megállíthatatlan volt a Lewis Hamilton, Valtteri Bottas duó. A maranellóiaknak egészen a nyári szünet utánig, vagyis a Belga Nagydíjig kellett várniuk az első diadalra, azt követően azonban beindult a gépezet: sorozatban 6 pole pozíciót szerzett Charles Leclerc és Sebastian Vettel, illetve 3 egymást követő versenyt is behúzott a páros.

A Ferrari így a második helyen áll a konstruktőri vb-összetettben, és pozícióját már egy ideje senki sem veszélyezteti. A csapatfőnökMattia Binotto,bár örül az év közben mutatott előrelépéseknek, elmondta, a második hely egyáltalán nem kielégítő számukra.

11. ABU-DZABI NAGYDÍJ
NOVEMBER 29., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:36.957
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:36.256
NOVEMBER 30., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:36.566
Időmérő: 1. Hamilton 1:34.779
DECEMBER 1., VASÁRNAP
A verseny (55 kör, 305.355 km) rajtja: 14.10

„A második hely sosem lehet elég a Ferrarinak. Kemény télre készülünk, hogy tovább fejlődhessünk. A célunk, hogy erősebben térjünk vissza, és felkészültebbek legyünk a ránk váró kihívásokra – jelentette ki a svájci, majd értékelte az évet. – Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek is, az idény első fele nem alakult úgy, ahogy szerettük volna, azonban büszkeséggel tölt el az, hogy sikerült csapatként visszaküzdenünk magunkat” – tette hozzá.

„Különösen figyelemreméltó a nyári szünetet követő teljesítményünk, hiszen sorozatban három győzelmet arattunk, miközben zsinórban hat pole-t is szereztünk. Köztük ott volt a monzai sikerünk is pár nappal azután, hogy a Scuderia 90. évfordulóját hatalmas tömeg előtt ünnepeltük meg Milánóban” – emlékezett vissza Binotto, s az utolsó versenyről is szót ejtett.

„Abu-Dzabi egy hosszú év utolsó állomása. Nálunk, a Ferrarinál ez az idény az új kezdetekről szólt, hiszen több csapattag is új poszton próbálhatta ki magát, és Charles is az első évét teljesítette a csapatnál. A célunk az volt, hogy lefektessük az alapokat a jövőre” – tette még hozzá.

Míg a Ferrari második helye biztos a konstruktőri tabellán, az egyéni összetett harmadik helyéért már csak a csapat egyik versenyzője, Leclerc van harcban. A monacói 11 ponttal van lemaradva a harmadik Max Verstappen mögött, ám hátrafelé is kell figyelnie, hiszen a 19 pontos hátránnyal ötödik Vettel még akár be is előzheti.

A Red Bull hollandja a második, a az időmérőn a második gyors köréről lecsúszó monacói pilóta a harmadik, míg a német a negyedik helyről várhatja az Abu-dzabi Nagydíj rajtját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik