F1: a harmadik erőforrását veti be a Honda Franciaországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 17:04
null
Tovább nő a Honda-erőforrások teljesítménye (Fotó: AFP)
A Honda már a harmadik specifikációjú erőforrását veti be a Formula–1 2019-es idényében, így a Red Bull és a Toro Rosso is pluszteljesítménnyel támadhat a soron következő Francia Nagydíjon.

 

A három motorgyártó közül aMercedesaz előző nagydíjon, Kanadában vetette be az idei első fejlesztését, miközben aHondamár a harmadik specifikációjú erőforrásának debütálására készül a 2019-es idény nyolcadik versenyhétvégéjén.

„A Paul Ricard-on vetjük be a harmadik specifikációjú erőforrásunkat Max Verstappen, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat autójában– jelentette be a Honda technikai igazgatója,Tojoharu Tanabe.Az előző verzióhoz képest leginkább a belső égésű motor és a turbó területén történtek változtatások."

„A tesztpadunk adatai azt mutatják, nőtt a teljesítmény az előző specifikációjú erőforráshoz képest, de még nem tartunk a bajnokságot vezető motorgyártók szintjén.Ugyanakkor újabb lépést tettünk meg a jó irányba, a fejlesztés pedig folytatódni fog az idény hátralevő részében az egész cégünk erőforrásainak a felhasználásával"– tette hozzá.

A frissített motorkomponensek tehát a Red Bull-pilóták, illetveKvjatkocsijába kerülnek be, az orosznak pedig10 rajthelyes büntetésselkell számolnia emiatt. A Toro Rosso másik versenyzője,Alexander Albon a korábbi verzióval folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik