Vandoorne a Formula E-ben folytatja (Fotó: AFP)

A korábbi GP2-es bajnok 2016-ban beugróként rögvest pontot szerzett az első Formula–1-es futamán, az előző két évben viszont csak elvétve tudott az első tízbe kerülni, s ami még nagyobb probléma számára: rendre elmaradt csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso teljesítményétől is.

A Mercedes előfutáraként emlegetett Formula E-újonc istálló, a tuningcégből kinőtt HWA hivatalosan is bejelentette a szerződtetését.

„Megtisztelő számomra, hogy a HWA leszerződtetett a Formula E-projektjéhez. Jó nevű, nagy múltú csapatról van szó, amely ha velem egyetemben újonc is a sorozatban, biztos vagyok abban, hogy képes lesz gyorsan fejlődni és versenyképessé válni a legmagasabb szinten. Nem volt egyszerű, amikor megtudtam, hogy a McLaren nem számol velem tovább, de a legfontosabbnak azt éreztem, hogy mihamarabb új kihívást találjak és ez sikerült" – nyilatkozta Vandoorne. 

Az már szeptember elején eldőlt, hogy a belga versenyző Alonso visszavonulása ellenére sem tarthatja meg ülését a McLaren Renault-nál, amely jövőre teljesen új párossal indul az F1-ben: a saját pilótaprogramjukból kikerült, 18 esztendős, brit Lando Norris és a frissen szerződtetett spanyol Carlos Sainz Jr. kettősével.