F1: a Force India lenullázódik, míg Monzában Stroll váltja Ocont?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.23. 13:04
null
Nagy a káosz a Force Indiánál (Fotó: AFP)
Hiába tűnt úgy, a Force India maga mögött hagyta a csődeljárás alatti bizonytalan időszakot, egyre kérdésesebb, rajthoz állhat-e a hétvégi Belga Nagydíjon. Erről először tegnap röppentek fel hírek, azóta a gárda minden erejével arra összepontosít, megoldja a helyzetet – még az sem kizárt elveszti konstruktőri pontjait, miközben Monzában már nem az Esteban Ocon, Sergio Pérez kettőssel versenyez.

 

Mint ismert, a Force Indiát még a Magyar Nagydíj csütörtökjén vonták csődeljárás alá, ezzel megkönnyítve a tulajdonváltást. A gárdát végül az 5 jelentkező közül a Lawrence Stroll – a Williams-pilóta, Lance Stroll édesapja – irányította konzorcium vette meg.

63. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 24., PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
AUGUSZTUS 25., SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
AUGUSZTUS 26., VASÁRNAP
15.10: a verseny (44 kör, 308.052 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 2., 15.10: Olasz Nagydíj
Szeptember 16., 14.10: Szingapúri Nagydíj
Szeptember 30., 13.10: Orosz Nagydíj

Ám a sikeres adásvételhez a korábbi társtulajdonosok, vagyis Vijay Mallya és Subrata Roy mellett további 13 hitelező banknak a beleegyezése is szükséges lett volna, ez azonban nem érkezett meg időben.

Strollék így bár rendelkeznek minden felszereléssel a versenyzéshez, az indulási jogot nem ők birtokolják. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak új nevezőként kellene indulnia, ami az összes konstruktőri pontjuk elvesztését vonná maga után. Azonban a hírek szerint nem ez lenne az egyetlen következmény: Stroll a Williamst otthagyva érkezhet a Force Indiához, méghozzá az Olasz Nagydíj előtt.

A kanadai lépésével pedig Robert Kubica kaphatna lehetőséget a grove-i alakulatnál, míg a távozni kényszerülő Esteban Ocon a McLaren felé veheti az irányt.

Arra, hogy ez megtörténjen, egyre nagyobb az esély, hiszen az idősebb Stroll már érezteti a hatását: a helyettes csapatvezetőnek, Rob Fernleynek azonnali hatállyal kellett távoznia a posztjáról, helyét az eddigi ügyvezető igazgató, Otmar Szafnauer vette át.

A csupasz Force India:

Alan Baldwin on Twitter

The team that was Force India is here but what do we call them now? #pinkmystery #F1 #BelgianGP

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik