F1: a Ferrari elnöke szerint 2022-ig kell várni a győzelemre

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 13:29
null
A Ferrari idén és jövőre nem fogja legyőzni a Mercedest – nem mintha erre bárkinek lenne esélye (Fotó: AFP)
John Elkann, a Ferrari elnöke türelmet kért a Formula–1-es istálló szurkolóitól, mert biztosra veszi, hogy 2022-ig nem nyer futamot a Scuderia.

A Ferrari tavaly még futamokat nyert, de az idei versenyeken visszacsúszott a középmezőnybe, esélye sincs arra, hogy megszorongassa a versenysorozatot évek óta uraló Mercedes autóit. Ekann a milánói La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta, nincs gyors megoldás a problémára.

„Nehéz időszakon megyünk át, 2008 óta nem nyertünk konstruktőr-vébét, 2007 óta várunk az újabb egyéni elsőségre. Volt egy sikerkorszaka a Red Bullnak, most pedig a hibrid rendszert kiválóan alkalmazó Mercedes uralkodik. Az idén összetett probléma miatt félresiklott az autó fejlesztése, aerodinamika, mechanika és motorerő terén is nőt a lemaradásunk, ami fájó számunkra, de még el kell viselnünk idén és a fejlesztések befagyasztása miatt jövőre is” – mondta Elkann arra utalva, hogy a koronavírus-járvány miatt az autókon korlátozott fejlesztéseket hajthatnak végre a csapatok 2021-re.

A jövőre beharangozott átfogó szabálymódosítások 2022-re csúsztak.

„Most fektetjük le az alapjait annak, hogy 2022-ben újra versenyképes autóval szálljunk harcba. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk” – mondta Elkann.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik