F1: a Ferrari elnöke is a Mercedes ellen lobbizik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 15:31
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke is csatlakozott azokhoz, akik azt várják a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA), hogy súlyos büntetést szabjon ki a Mercedesre, amely májusban az idei autóját bocsátotta a Pirelli rendelkezésére annak privát tesztjéhez, pedig a szabályok szerint csak 2011-es vagy annál régebbi négykerekűt lehetett volna a gyakorlásra küldeni.

„Hiszünk az FIA-ban. Nem akarom kommentálni az ügyet, csak azt akarom mondani, hogy elégedett vagyok azzal, ahogy az FIA kezeli – utalgatott Montezemolo. – Bízzunk benne, hogy a Formula–1 meg tudja tartani a profi szemléletét, és hogy aki megkerüli a szabályokat, azt üldözik és vád alá helyezik. Vagyis inkább vád alá helyezik, mint csupán üldözik."

Érdekes, hogy Montezemolo a Jean Todt vezette FIA-tól várja, hogy megbüntesse a Ross Brawn vezette Mercedest – tíz éve Todt és Brawn is Montezemolo Ferrariját irányította, zsinórban öt egyéni és hat csapat-világbajnoki címet nyerve Michael Schumacher vezérletével.

Montezemolo előtt a Red Bull és a Lotus elöljárói is nyíltan kijelentették, súlyos szankciót várnak a Mercedesszel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik