F1: a beteg Hamilton minden programját törölte a Magyar GP előtt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 13:00
null
Hamilton az egyik legrosszabb versenyét futotta (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton már az F1-es Német Nagydíj szombatján sem érezte jól magát, a rosszul sikerült verseny után pedig minden programját törölte a soron következő Magyar GP előtt, hogy jó formában érkezhessen meg a Hungaroringre.

 

A Német Nagydíj szombatján Esteban Ocon is készen állt arra, hogy a lebetegedő Lewis Hamilton ülését foglalja el az időmérőn, ami azt jelentette volna, a brit a másnapi versenyen sem vehetett volna részt. Hamilton azonban végül autóba ült és megszerezte a pole pozíciót a kvalifikáción, majd sokáig vezette is az esős futamot.

64. NÉMET NAGYDÍJ
JÚLIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:14.013
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:13.449
JÚLIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:12.380
Időmérő: 1. Hamilton 1:11.767
JÚLIUS 28., VASÁRNAP
Futam: 1. Verstappen, 2. Vettel, 3. Kvjat
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj

Ám a száraz pályára alkalmas gumikra történő váltás után hibázott, első vezetőszárnya megsérült, szabálytalan bokszbehajtásért megbüntették, rengeteg időt vesztett a kiállásnál, tévesen újabb vizsgálatot indítottak ellene, majd a pályára visszaérve újabb vezetői hibákat követett el, és végül csak az Alfa Romeók büntetése után végzett pontszerző helyen.

A brit bár így növelte az előnyét az egyéni vb-összetettben – 41 ponttal előzi meg a Hockenheimben nullázó Valtteri Bottast –, elismerte, hogy hibázott, és az elmúlt években az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtotta.

„Minden programomat lemondtam a következő napokra. Inkább hazamegyek és alszom, hogy túljussak ezen. Ugyanis nem nagyon javul, azonban remélhetőleg a napokban változik a helyzet – mondta Hamilton. Újra egészségessé kell válnom, ez a prioritás. Az eddigi egyik legnehezebb dolog volt ezen a hétvégén teljesíteni, így most megpróbálom visszaszerezni a formámat és újra egészségessé válni” – tette hozzá.

A címvédőnek nem lesz sok ideje pihenni, ugyanis a mezőny már ezen a héten a Hungaroring felé veszi az irányt, hiszen a 34. Magyar Nagydíjat rendezik meg a hét végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik