F1: 2 napos versenyhétvégék – így mehet végig az idény

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.28. 16:41
null
Mattia Binotto szerint Vettelék kétnapos versenyhétvégéken bizonyíthatnak (Fotó: AFP)
A Formula–1-es csapatok egy úgynevezett „szuperszezon” keretein belül, kétnapos versenyhétvégékkel teljesíthetik a 2020-as idényt – árulta el a Ferrari-istálló főnöke, Mattia Binotto.

 

Chase Carey, a Formula–1 ügyvezetője a napokban arról beszélt, hogy akár 15-18 versennyel is lemehet az idény, ha lecseng a koronavírus-járvány. A különböző utazási korlátozások feloldása azonban még több időt vehet igénybe, így nem kizárt, hogy a 2020-as F1-es idényt 2021 januárjában fejezik be – ezt már Mattia Binotto mondta el a csapatok egyeztetését követően.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, nagyon fontos pillanatokat élünk meg. A versenynaptárral kapcsolatban szabad kezet adtunk az F1-nek és a FIA-nak, hiszen nincsenek könnyű helyzetben. Nem elképzelhetetlen, hogy kétnapos versenyhétvégék lesznek ebben az idényben. A szabadedzéseket szombat reggel tartanánk meg, így a logisztikai nehézségéket is leküzdhetnénk. Ha a körülmények engedik, augusztusban legkésőbb elindulna a szezon. Nekünk, a csapatok vezetőinek mindig elérhetőnek és együttműködőnek kell lennünk” –idézi a Sky Italia Mattia Binottót.

A 22 futamos Formula–1-es idény eredetileg március 15-én, az Ausztrál Nagydíjjal rajtolt volna, ám a járvány miatt az első nyolc viadalból hatot elhalasztottak, míg kettőt – az ausztráliai mellett a monacói hétvégét – töröltek. A szezon jelen állás szerint június 14-én, Kanadában kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik