Két remek képességű pilóta, egy
A McLaren-Mercedes MP4-25

Az új autó talán leglátványosabb eleme a hátsó „cápauszony", amely a legszembeötlőbb újdonság a 2009-es McLarenhez képest.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ
KATTINTSON A KÉPRE!

„Minden évben új szabályoknak kell megfelelnünk, és 2010 sem kivétel. Olyan autót terveztünk, amely teljesen kihasználhatja a kettős diffúzor előnyeit. A célunk egyértelmű: győzni akarunk az idén" – fogalmazott Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

A két világbajnokot bevető istálló pilótái közül Lewis Hamilton elmondta: nagy várakozással tekint a címvédő Jenson Buttonnal folytatandó közös munka elé.

„Örülök, hogy Jenson is a csapatban van, fantasztikus képességű pilótával gazdagodott a McLaren. Nagyon várom a közös munkát, remélem, sokáig együtt marad ez a felállás. Kétezer-tízben mindkét világbajnoki címet szeretnénk megszerezni" – nyilatkozta.

„Egyszerűen gyönyörű az új autó – mondta Jenson Button. – Eddig nagyon kellemes tapasztalatokat szereztem a csapatnál, s alig várom, hogy februárban a volán mögé ülhessek. A 2009-es szezonban sok nehézsége volt az istállónak, de ez biztosítja, hogy mindenkit hajtson a sikeréhség, ezt minden dolgozón látom."

Az új autót elsőként a tesztpilóta Gary Paffett vezeti, mégpedig a hétfőn kezdődő valenciai teszten. Hamilton február 2-án, Button 3-án tesztel először a 2010-es McLarennel.

FORMULA–1 2010, AUTÓBEMUTATÓK
Ferrari képgaléria
McLaren képgaléria
Renault január 31.
Sauber január 31.
Mercedes február 1.
Toro Rosso február 1.
Williams február 1.
Force India ?
Red Bull február 10.
Lotus február 12.
Campos március 11.
US F1 ?
Virgin február 3.
(Fotó: Reuters)
(Fotó: Reuters)

(Fotó: Reuters)
(Fotó: Reuters)