F1: Russell nagy fölénnyel nyert a virtuális Monacói GP-n

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.24. 20:31
null
Russell sorozatban a második győzelmét aratta (Fotó: Twitter)
George Russell aratott győzelmet a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának 6. állomásán, a Monacói GP-n. A második helyen Esteban Gutiérrez szelte át a célvonalat, míg a harmadik helyet Charles Leclerc szerezte meg a sok ütközést, büntetést és látványos csatákat hozó versenyen.

 

Rekordszámú F1-es versenyző indult a virtuális Monacói GP-n: a már megszokott hatoshoz, vagyis Charles Leclerc-hez, Alexander Albonhoz, Lando Norrishoz, Antonio Giovinazzihoz, George Russellhez és Nicholas Latifihez a Mercedes finnje, Valtteri Bottas, illetve a Renault francia pilótája, Esteban Ocon csatlakozott.

Ráadásul a Ferrari monacói versenyzőjének öccse, Arthur Leclerc, a korábbi F1-es pilóta Ralf Schumacher fia, David Schumacher, a négyszeres világbajnok, Alain Prost fia, Nicolas Prost, és a kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája, Pietro Fittipaldi is részt vett az eseményen, így meglehetősen erős mezőny állt össze a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának hatodik versenyén, melyet a törölt Monacói Nagydíj eredeti időpontjában bonyolítottak le.

A pilótákon kívül két futballista, Thibaut Courtois és az Arsenal játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang, a szörfös Kai Lenny és az énekes Luis Fonsi is kipróbálta magát az egy időmérőt és egy 39 körös futamot magába foglaló eseményen.

A szakadó esőben lezajló kvalifikáció meglepetéssikert hozott: a pole pozíciót P. Fittipaldi szerezte meg, a második az előző virtuális GP-n győzedelmeskedő Russell lett, míg a harmadik rajtkockát D. Schumacher kaparintotta meg.

A már száraz körülmények kezdődő versenyen Russell jobban kapta el a rajtot, és azonnal el is ment P. Fittipaldi mellett. Az 5 másodperces időbüntetést is összeszedő brazilt aztán A. Leclerc és D. Schumacher is megelőzte a következő kanyarokban, míg Bottas belekeveredett a start utáni ütközésekbe, aminek eredményeképp a mezőny végére esett vissza.

Formula 1 on Twitter

It's a clean start at Mona- @GeorgeRussell63 is into the lead from P2 Watch LIVE >> https://t.co/tGY8OgrgSM #VirtualGP #RaceAtHome https://t.co/cl46MKuUQn

A tizedik körben Russell már 17 másodperccel vezetett, míg az első ötös sorát D. Schumacher, P. Fittipaldi, Norris és Latifi egészítette ki, igaz, a két Leclerc ekkor már túl volt a kötelező kerékcserén. A monacói pilóták rövidesen meg is kezdték a felzárkózást a friss abroncsokon, és féltávnál először Esteban Gutiérrezzel vívtak nagy csatát a Norris által vezetett vonatban, majd a fiatalabb Leclerc nem sokkal később össze is ütközött a mclarenessel. C. Leclerc így a harmadik pozícióba lépett előre, hátránya azonban már bő 25 másodperc volt az élen magabiztosan haladó Russell mögött.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

THIS IS WILD #VirtualGP https://t.co/HRXCyBaHCR

A Williams brit pilótája a 28. körben teljesítette a kiállását, és tért vissza kényelmesen az első helyen. Mögötte C. Leclerc, A. Leclerc, Gutiérrez és Albon sorakozott az első ötösben, miközben több pilóta is újabb kerékcserére kényszerült. Azonban nemcsak a bokszlátogatások száma növekedett, hanem a szankcióké is. Ugyanis szinte minden versenyzőnek kiosztottak legalább egy 3 másodperces időbüntetést, Vitantonio Liuzzit ráadásul diszkvalifikálták is a futamból.

Az utolsó körökben C. Leclerc és Gutiérrez folytatott nagy csatát egymással, ám igazi tétje nem volt a küzdelemnek, hiszen addigra a monacói már több büntetést is összeszedett, míg a sokat lökdösődő mexikói büntetlen volt. A mercedeses azonban ennek ellenére is keményen harcolt, és végül kiforgatta a Ferrarit is, így a második helyre jött fel.

Russell győzelmét azonban senki sem zavartatta, a brit majd' 40 szekundommal előzte meg a második Gutiérrezt, és aratta sorozatban a második sikerét. A harmadik C. Leclerc lett, míg az első tízes sorát Albon, A. Leclerc, P. Fittipaldi, Norris, Latifi, Louis Delétraz és D. Schumacher egészítette ki.

Formula 1 on Twitter

GEEOOORGEEEEEEE RUSSELL WINS It's his second #VirtualGP victory, and there's no place sweeter to do it than Monaco #F1 #RaceAtHome https://t.co/r4ZgbgdmR3

A következő eseményt két hét múlva, az elhalasztott Azeri Nagydíj eredeti időpontjában rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik