E-sport: Leclerc-nél a virtuális F1-es Kínai GP-n sem volt jobb

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 20:49
null
Leclerc sorozatban másodszor nyert a virtuális nagydíjsorozatban (Fotó: AFP)
Charles Leclerc aratott győzelmet a virtuális Kínai Nagydíjon, mögötte a Red Bull thaiföldi versenyzője, Alexander Albon végzett, míg a dobogó alsó fokát Csou Kuan-jü szerezte meg.

 

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet kitöltésére létrehozott e-sport virtuális nagydíjsorozat a harmadik állomásához ért, s ezúttal hét aktív versenyző mondott igent a felkérésre. Az előző versenyen bemutatkozó és azonnal győzedelmeskedő Charles Leclerc tovább folytatta jó szériáját, és a sanghaji pálya vonalvezetésén is megszerezte a pole pozíciót.

Rajta kívül még a második rajthelyet kisajátító Alexander Albon, az Alfa Romeo olasz versenyzője, Antonio Giovinazzi, a Williams kettőse, George Russell és Nicholas Latifi, illetve a McLaren párosa, Lando Norris és Carlos Sainz Jr. nevezett. Igaz, a wokingiakat végül csak az F1-es virtuális futamon először induló Sainz képviselte, miután fiatal brit csapattársa az időmérőn sem vett részt, így tizenkilenc pilóta sorakozott fel a rajtrácsra, amelyre a királykategóriából már visszavonult versenyzők, fiatal tehetségek, illetve focisták is felálltak.

A Mercedes színeiben Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez rugaszkodott el, és talált később egymásra a pályán, míg a Haast ezúttal is a 2020-ra bejelentett két teszt- és tartalék versenyző, Louis Delétraz és Pietro Fittipaldi terelgette.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Nice and careful, boys @svandoorne puts a move on @EstebanGtz for P4! #VirtualGP https://t.co/E4zVOtYGAv

Giovinazzi csapattársa a 2019-es spái F2-es versenyen súlyos balesetet szenvedő Juan Manuel Correa volt, míg a Leclerc-t az egész versenyen üldöző Albon mellett a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois vezethette a Red Bullt.

A sok kemény csatát hozó futamon a Ferrari monacói pilótája, Leclerc diadalmaskodott, így egymás után másodszor szelhette át elsőként a célvonalat. Mögötte Albon végzett alig két másodperces lemaradással, míg harmadikként Vandoornét intette le a kockás zászló, ám 5 másodperces időbüntetése nyomán az e-sport virtuális nagydíjsorozatának idénynyitóján győzelmet arató Csou Kuan-jü szerezte meg a dobogó alsó fokát.

A pontszerzők sora:

Formula 1 on Twitter

He won in Melbourne... he wins in Shanghai! @Charles_Leclerc makes it back-to-back #VirtualGP wins! #F1Esports #RaceAtHome

A következő virtuális futamot május 3-án bonyolítják le, az elhalasztott Holland Nagydíj időpontjában a szuzukai, az austini, a mexikói vagy a brazil pálya vonalvezetésén csaphatnak össze a versenyzők – a helyszínekre a Formula–1 közösségi felületein lehet szavazni.

Formula 1 on Twitter

Another amazing #VirtualGP! We look ahead to the next one, but where should we race? We're letting you decide... #F1Esports #RaceAtHome

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik