Bemutatták a Mercedest, ezüstben pompázik az autó

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 12:30
null
Rosberg és Schumacher, no meg a 2010-es festésű autó (Fotó: Reuters)
Hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a Mercedes Formula–1-es istálló 2010-es csapatát, illetve az autó festését, mellyel a régi „ezüst nyilakra" hajaz. Az új autó „bemutatkozására" még várni kell, a festés a 2009-es világbajnoki címet megszerző Brawn-autón pompázik.

Nagy szavakban nem volt hiány Stuttgartban: a Mercedes-Benz évszázados történelmének legfontosabb fejezete, a legnagyobb kihívás, ami valaha a cégre várt – ezek Norbert Haug szavai a 2010-es Formula–1-es csapatbemutatóról. A Mercedes 2010-es autója az MGP W01-es számot kapja meg, az istálló neve hivatalosan Mercedes GP Petronas lesz.

„Nagy élmény, hogy a legendás ezüst nyilakkal versenyezhetünk, ez külön motivációt ad. A szurkolók érdeklődése és szeretete fantasztikus, óriási érzés. Értük is fogok hajtani" – mondta a visszatérő Michael Schumacher.

„Csodálatos jövő vár a Mercedes csapatra, kiváló pilótapárossal indulunk. Michaellel mindig különleges együtt dolgozni, és nem hittem, hogy még egyszer lehetőségem lesz erre. Nico Rosberg hatalmas tehetség, és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja a munkát Schumacher mellett" – nyilatkozta a csapatvezető Ross Brawn.

„A legfontosabb, hogy egy legendás márka jelenik meg újra a száguldó cirkuszban. Ötvenöt év telt el azóta, hogy a Mercedes gyári csapattal indult a Formula–1-es világbajnokságon, és különleges megtiszteltetés számomra, hogy vezethetem ezt a projektet" – tette hozzá.

„Valóra vált álmom, hogy több mint öt évtized után először én vezethetek Formula–1-es ezüst nyilat. Kitűnő szakemberekkel dolgozhatok együtt, és remek érzés, hogy Michaellel együtt versenyezhetek. Nagyszerű idény elé nézünk" – mondta Nico Rosberg.

A Daimler AG ügyvezetője, Dieter Zetsche szerint az istállónak csak az elsőség megszerzése lehet a célja.

„Schumacher, Rosberg és a Mercedes – ez a német nemzeti Formula–1-es csapat. Világbajnokok akarunk lenni, nem lehet más a cél."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik