Fernando Alonso a fejlesztések mellett a spanyol válogatottban is bízik (Fotó: Action Images)

„Nagyon fontos időszaka ez a szezonnak, hiszen négy héten belül három verseny vár ránk – olvasható Alonso véleménye a Scuderia hivatalos honlapján. – Készen állunk, mind technikailag, mind pszichésen felkészültünk."

 
Ön szerint ki nyeri a Brit Nagydíjat?
Összes szavazat:4104
Szavazás kezdete: 2010. 07. 06
A szavazást lezárták.
Fernando Alonso - 23%
Lewis Hamilton - 22%
Sebastian Vettel - 19%
Mark Webber - 15%
Jenson Button - 9%
Más - 9%
 

„Már Valenciába is jelentős fejlesztésekkel érkeztünk, Silverstone-ban és az azt követő versenyeken még több újdonságot vetünk majd be. Fejlesztési programunk nagyon intenzív, és úgy vélem, eredményeket hoz majd. Pszichésen is nagyon jól felkészültünk, hiszen nagyon hamar jönnek egymás után az újabb futamok, és folyamatosan százszázalékos koncentráció szükséges" – vélekedett a maranellóiak kétszeres világbajnoka a hétvégi Brit Nagydíj előtt.

Alonso – maximális koncentráció ide, maximális koncentráció oda – a labdarúgó-világbajnokságot is figyelemmel követi, és úgy véli, a holnapi elődöntőben Németországnak nincsen esélye honfitársai ellen.

„Sajnállak titeket, németek, hiszen fiatal csapatotok remek, és gyors játékával mindenkit lázba hozott. Nagyszerű volt, ahogy Angliát és Argentínát szabályosan szétzúzta. De Spanyolország más kategória" – olvasható Alonso jegyzete a tz című német lapban.

„A világ egyik csapata sem képes arra, hogy 90 percen keresztül lelassítsa, vagy megakadályozza Xavi, Iniesta, Xabi Alonso vagy Fabregas zseniális, rövid passzos játékát" – vélekedett a Ferrari pilótája.

BUTTON: SCHUMACHER JÓT TESZ A SPORTÁGNAK
 

„Kezdetben nagyon nehéz volt neki, de most már látni, hogy folyamatosan javul – nyilatkozta Jenson Button a Kickernek. – Amit eddig láttam tőle, az biztató. Mindent kihoz, amit abból az autóból ki lehet hozni." Arra a kérdésre, hogy Schumacher harcban lehet-e még a világbajnoki címért, Button diplomatikus választ adott. „Igaz, eléggé le van maradva a pontversenyben, így nehéz lesz előrekerülnie. De az idény ilyen szakaszában még senkit sem lehet leírni."

„Összességében úgy vélem, nagyszerű, hogy Schumacher itt van a mezőnyben. Jót tesz az egész sportágnak" – vélekedett a McLaren pilótája, aki hozzátette, nagyon szívesen versenyez a hétszeres világbajnok ellen.