A Red Bull-viszály a McLarennek kedvezhet

Vágólapra másolva!
2010.06.01. 15:49
null
A Red Bull pilótáinak nézeteltérése a McLarennek adhat szárnyakat (Fotó: Action Images - archív)
Ahogy várható volt, két nappal a Török Nagydíj után is a Red Bull pilótáinak összeütközése szolgáltatja a legtöbb témát a Formula–1-ben. Mark Webber mindenképpen szeretné tisztázni a nézeteltérést Sebastian Vettellel, hogy az eset ne hátráltathassa a csapatnál folyó munkát. Jenson Button, a címvédő világbajnok úgy véli, ha ez nem sikerül, az előnyt jelenthet a McLaren számára.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki tehet arról, hogy Vettel és Webber összeütközött egymással?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Bizonyos esetekben nehezedre esik engedni az igazadból. Ilyenkor elemezni kell az adatokat és a felvételeket, mert csak az egyik félnek lehet igaza. A nézeteltéréseket tisztázni kell, és a jövőbe kell tekinteni. Ha ez nem sikerül a Red Bull pilótáinak, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Így is kettős győzelmet követően érkezünk Kanadába, míg ők összeütköztek – és ha nem jönnek ki egymással, akkor nem osztanak meg egymással minden információt" – vélekedett a Red Bullnál kialakult helyzetről Jenson Button, a címvédő világbajnok.

Azt, hogy az osztrák istálló háza táján hasonlóan gondolkodnak, jól jelzi Mark Webber véleménye. „Seb és én leülünk beszélgetni az esetről, mivel a jövőben muszáj elkerülnünk az ehhez hasonló drága hibákat" – írta az ausztrál Daily Telegraph napilapban megjelent jegyzetében Webber.

„Elképzelhető, hogy életünk végéig eltérő lesz a véleményünk arról, ami vasárnap történt, de mindketten felnőtt emberek vagyunk, és meg kell találnunk a módját annak, hogy együtt versenyezzünk, anélkül hogy ezzel veszélyeztetnénk a csapatot" – vélekedett az ausztrál pilóta, aki hét futam alatt szerzett 93 pontjával vezeti a pilóták pontversenyét.

„Ha a 18. és 19. helyekért csatáztunk volna, amikor a baleset történt, senkit sem érdekelt volna az eset, de így, hogy a győzelemért küzdöttünk, mindenki tudni akar róla" – sommázta a Török Nagydíjon történteket Webber.

Mint ismert, az élen álló két Red Bull összeütközött egymással vasárnap: Vettel kiesett, Webber folytatni tudta a versenyt, de csak a két McLaren-pilóta mögött ért célba. A futamot Lewis Hamilton nyerte meg, a második Jenson Button lett.

 VETTEL ÉS WEBBER ÜTKÖZÉSE
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik