„A Ferrari öngyilkosságot követett el” - nemzetközi sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.15. 11:41
null
Sebastian Vettel útban a világbajnoki cím felé (Fotó: Reuters)
A nemzetközi sajtó leginkább a német Sebastian Vettel (Red Bull) hibátlan teljesítményét és világbajnoki diadalát, valamint a Ferrari elhibázott taktikáját emelte ki a vasárnapi szezonzáró Formula–1-es Abu-Dzabi Nagydíj másnapján.

 

NÉMETORSZÁG

Bild
„Csoda, könnyek és egy világbajnok. Németország Vettel-lázban ég!"

Express
„Ezek a könnyek azt jelentik, hogy ünnepelhetünk."

Frankfurter Allgemeine Zeitung
„A koraérett csodagyerek, Vettel megmutatta, mennyire fegyelmezetten kell megdolgozni a sikerért. Nem csoda, hogy természetes, könnyed stílusa megbabonázta az egész német szurkolótábort."

Süddeutsche Zeitung
„Vettel megérdemelten lett világbajnok. Tehetség, elszántság, erős idegzet. Vettelnek nem volt szüksége segítségre, a vb-címet saját erejéből nyerte meg."      

Frankfurter Rundschau
„Vettel, a szerencse fia."

 

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Micsoda keserű finálé. A Ferrari mindent rosszul csinált, és eldobta a bajnoki címet. A rosszul megválasztott stratégia keresztbe tett Alonsónak. Vettel a bébi-világbajnok, Schumacher örököse: szupergyors és teljes erőbedobással küzd. Vettel úgy vezetett, mint a Ferrari korábbi hétszeres világbajnoka. A Red Bull lemondott a csapatutasításról, s ezért még több tiszteletet érdemel."

Corriere dello Sport
„Fatális tévedés az utolsó futamon. Micsoda óriási csalódás! A Ferrari stratégiája teljesen rossz volt. Vettel két vállra fektette Alonsót és a Ferrarit is."

Tuttosport
„A Ferrari öngyilkosságot követett el az őrült stratégiával. Az olaszok bátortalanok voltak, Alonso egymagában nem tudott tenni semmit."

Corriere della Sera
„A Ferrari öngólt lőtt. Micsoda ajándék! Vettel a Formula–1 királya."

La Reppublica
„A Ferrari saját magát verte meg, és Vettelnek ajándékozta a trófeát."

Libertá
„Hallgatnak a dudák és sírnak a tifosik Maranellóban. A Ferrari odaajándékozta Vettelnek a világbajnoki címet. Katasztrófa."

Il Secolo XIX
„Öngyilkosság a Ferrarinál. A végén az erősebb nyert: Sebastian Vettel!"

 

 

NAGY-BRITANNIA

Daily Mirror
„Sebastian Vettelt azért büntették meg a Formula–1-ben eltöltött első tíz másodperce alatt, mert gyorsan hajtott a boxban. A német azóta sem vette le a lábát a gázpedálról."

The Sun
„Vettelé a dicsőség, Alonso csodálkozhat – a fair play diadala, amely megakadályozta, hogy Alonso csalással szerezzen vb-címet, miután Felipe Massának oda kellett ajándékoznia első helyét a spanyolnak Németországban."

Daily Mail
„Győzött az igazság. A Formula–1 legfiatalabb világbajnoka, Vettel üvöltött a boldogságtól, miután Alonso beleszaladt egy kiütéses vereségbe."

Independent
„A Red Bull fiatal hercegét Abu-Dzabiban koronázták királlyá."

Guardian
„Tíz pole pozíció és öt győzelem után a 23 éves német megérdemelten lett világbajnok egy olyan szezon végén, amelynek során a szerencse minden versenyzőt cserben hagyott néhányszor."

 

OROSZORSZÁG

Kommerszant
„Győzelem orosz támogatással: Vitalij Petrov feltartotta Alonsót, Vettel – a fiatal, határtalanul érzelmes német – pedig a Formula–1 legfiatalabb világbajnoka lett."

 

SVÁJC

Blick
„Királyi világbajnoki finálé. Amennyire nyögvenyelősen indult március 14-én, hosszú procedúra után 24 résztvevővel a Formula–1-es szezon, legalább annyira nem volt unalmas a 2010-es világbajnokság."

Neue Zürcher Zeitung
„Sebastian Vettel huszáros hajrája elfeledtette a csapatutasítással kapcsolatos spekulációkat, s Abu-Dzabiban csak a sportteljesítmény számított. Vettel, a mezőny legerősebb idegzetű versenyzője, a legerősebb autóval lett megérdemelten világbajnok."

 

BELGIUM

De Morgen
„Vettel most már saját hőse nyomdokaiba lépett, s többé nem ő a bébi-Schumacher."

 

HOLLANDIA

De Telegraaf
„Krimi Abu-Dzabiban. Nem Alonso, hanem Vettel a Formula–1 idei világbajnoka."    

de Volskrant
„Egy hibátlan utolsó versenyen a 23 éves német megkapta, amit megérdemelt. Vettel a rajttól a célig uralta a futamot."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik