A Red Bull Racing Formula–1-es csapat versenygépei mellett a nézők találkozhatnak az egyik legtehetségesebb pilótának tartott Sebastian Vettellel, illetve részt vehetnek az amerikai Nascar-csapat show-ján, és láthatják Besenyei Péter műrepülő légibemutatóját is.

A tervek szerint Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Sébastien Buemi (Toro Rosso) és Palik László Szeged belvárosában mintegy 250 km/órás sebességgel száguld végig a forgalom elől elzárt utcákon a Red Bull Racing versenyautójával. A pálya három kilométer hosszú, a rajt és a cél a Dóm téren lesz. A pilóták 5-5 kört mennek majd, csakúgy mint a Magyarországon először bemutatkozó Nascar, és öt kör erejéig láthatják a versenykamiont is a nézők.

A Red Bull Street Parade Magyarországon 2006-ban mutatkozott be a fővárosi Hősök terén. 2007-ben a budapesti Lánchíd adott otthont a rendezvénynek. 2008-ban a magyar tengerhez, Siófokra látogatott a száguldó cirkusz, ahol a helyszínen – a szervezők szerint – 120 000 szemtanúja volt a száguldásnak.

Az eseménnyel az a cél, hogy a rendkívül nagy logisztikai megoldásokat igénylő sport testközelbe kerüljön, és olyanok is élvezhessék, akik esetleg nem tudják megfizetni. Ezeken a rendezvényeken egyébként az emberek sokkal közelebbről láthatják a járműveket, mint a hagyományos versenyeken, hisz normál esetben különböző biztonsági zónák választják el a nézőket és a gépeket – mondta el a sajtótájékoztatón Palik László, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A Red Bull Street Parade turisztikai szempontból is jelentőséggel bír, hiszen már a korábbi eseményekről is számos országban beszámoltak, melynek köszönhetően világszerte mintegy 200 millió tévénéző ismerhette meg Magyarországot. Az idén az osztrák egyes csatorna egyórás műsort sugároz a programról, amelyben bemutatja Szegedet is. „Nem hagytam nyugtot a szervezőknek, míg Szegedre nem hozták az eseményt, ezzel ugyanis a világnak megmutathatjuk a Tisza-parti várost” – mondta Ujhelyi István, a rendezvény támogatója, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.