Nem tetszik neki az FIA döntése: Berger szerint a szövetség nagyobb szabadságot engedhetne a pilótáknak
Fotó: Imago
Nem tetszik neki az FIA döntése: Berger szerint a szövetség nagyobb szabadságot engedhetne a pilótáknak

„Belgiumban nem láttam részletesen az incidenst, csak később – a Hamilton-eset alatt a saját pilótáinkkal foglalkoztam. Utólag megnézve azt kell mondjam, túl kemény volt a döntés. Hamiltonék egy szürke, szabályozatlan zónába tévedtek, és szerintem ilyen esetben nem lenne szabad ennyire szigorú ítéletet hozni. A nézők látványosságot akarnak, azt, hogy a versenyzők harcoljanak a pályán, és a mostani határozat nem ezt támogatja. De ez már az FIA problémája” – nyilatkozta Berger, aki a büntetés fenntartása ellenére is Hamiltonra tippel a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

„Nagyon szoros lesz a vége, de az utóbbi versenyeken nyújtott teljesítmények alapján nálam Hamilton a favorit. Nem hinném, hogy a Belgiumban elvesztett pontok hiányoznak majd neki a szezon végi elszámolásnál – képes arra, hogy visszaszerezze az előnyt” – mondta.

Sebastian Vettel parádés monzai diadala után a Toro Rossónál érthetően magabiztosak, Berger pedig meg van győződve arról, hogy védence képes lesz világbajnoki címet nyerni – már ha megfelelő négykerekű kerül alá.

„Ha jó autót kap, Németországnak újabb világbajnoka lehet. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön. Nem lehet még előre látni, hogy a szabálymódosítások miként változtatják meg az erőviszonyokat, de a Red Bull fejlesztései jónak tűnnek. Ha jövőre előre tudnak lépni, Vettel versenyben lehet a világbajnoki címért” – fogalmazott.

A 2009-ben már a „nagy testvérnél” szereplő Vettelt nehéz lesz helyettesíteni: a döntést a Toro Rossónál még az év vége előtt meghozzák, ám egyelőre Berger sem tud (vagy akar) nevekkel szolgálni.

„Néhány pilótát már kipróbáltunk, de döntés még nem született. Az új fiúnak nehéz dolga lesz, hiszen mindenki Vettelhez fogja hasonlítani, természetesen mi magunk is. És egy ekkora tehetséget nem könnyű pótolni.”