Továbbra is kérdés: hol folytatja Fernando Alonso?
Reuters
Továbbra is kérdés: hol folytatja Fernando Alonso?

„Örülünk annak, hogy szóba hoztak mindet Alonsóval. Ez is mutatja, sokat fejlődtünk az elmúlt két szezonban” – jelentette ki Horner.

A nemzetközi sajtó az elmúlt hetekben többször írt arról, hogy a kétszeres világbajnok sztár a következő idényben a Red Bull Racing versenyzője lesz, és azért köt csak egy évre szóló szerződést, hogy utána szabadon igazolhasson a Ferrarihoz.

A felvetések szerint Alonso mellett a sztárszakember, Ross Brawn is az RBR-hez igazolt volna, de a hét elején kiderült, a maranellóaik korábbi sikerkovácsa a Hondánál folytatja pályafutását.

„Versenyzőink szerződése 2008-ra is érvényes. Alonso valószínűleg a Renault-nál köt ki” – jegyezte meg Horner.

A Red Bull már idén is David Coulthardot és Mark Webbert szerepeltette, és jövőre is számít szolgálatukra.

„A Toyota mellett már csak a Renault-nál van szabad hely, még ők sem hozták nyilvánosságra, kik alkotják jövő évi csapatukat” – szögezte le Christian Horner.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban is világbajnok volt a Renault tagjaként, majd idén harmadik helyen végzett a McLaren-Mercedes versenyzőjeként.

Szerződése 2008-ra is érvényes volt Wokingban, de olyannyira megromlott a kapcsolata a csapat tagjaival, legfőképpen Lewis Hamiltonnal, hogy felbontották a megállapodást.