Az 1999–2000-es UEFA-kupa első fordulójában igen nehéz feladat várt az MTK-ra: a budapesti kék-fehérek ellenfele a török Fenerbahce volt. A Hungária körúti mérkőzés gól nélkül végződött, így nem mondhatni, hogy a Henk ten Cate irányította MTK lett volna a visszavágó esélyese. A holland edző is úgy vélekedett az isztambuli meccs előtt, hogy hatvan százalékot adna a Fener továbbjutására.

A hatvan helyett a negyven jött be, Ten Cate nagy örömére. A Sükrü Saracoglu Stadionban a Fener sorra kihagyta lehetőségeit, aztán a második félidőben Kenesei Krisztián előbb nagyon meglepte szabadrúgásból a törökök sztárkapusát, Rüstü Recbert, majd egy kontra végén gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot és gólörömként elhallgattatta a hazai fanatikusokat. A találkozó és az MTK bravúros továbbjutása után Ridvan Dilmen, a Fenerbahce vezetőedzője lemondott.

Alighanem Kenesei Krisztián hosszú karrierjének egyik legjobb mérkőzése volt ez, ráadásul bő egy hónappal azután, hogy Henk ten Cate a tartalékok közé irányította a csatárt, aki aztán kegyvesztettből hős lett. A korabeli Fenerbahce játékerejére jellemző, hogy az isztambuli csapatban Rüstü Recber, Alpay Özalan és Abdullah Ercan személyében három későbbi vb-bronzérmes is kezdett, de az MTK ellen pályára lépő összes játékos válogatott volt. Az MTK a következő fordulóban a görög AEK ellen esett ki hatalmas csata után.