Új fejezet nyílik – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 23:21

Csütörtökön hat év után lép újra pályára magyar csapat az Európa-liga csoportkörében, a Vidi ismételhet fél tucat esztendőt követően – ami a magyar mondást idézve majd’ hét szűk esztendő. Ehhez képest nem csak a BATE elleni első találkozó foglalkoztatja a székesfehérvári gárda fanatikusait és a magyar futballt figyelemmel kísérőket..

A Puskás Akadémia elleni bajnokin az együttesegyik pillére, Kovácsik Ádám ütközött, sérülésének, felépülésének körülményeiről részletesen olvashatnak, arról viszont már kevesebb információ látott napvilágot, hogy a meccset követően az öltözőfolyosón lejátszották a harmadik félidőt is. Az El-szereplés okán Kovács Zoltánnal készült interjúból pedig nem leszünk tájékozottabbak, miért is hagyta abba a futballt a szerb Danko Lazovics. Ahogyan a sportigazgató fogalmaz, nem lenne szerencsés és tisztességes, ha most Lazovics távozásáról beszélne. Az olvasók többet szeretnének tudni, de érjük be annyival, a sportvezető nem tartja korrektnek kettőjük beszélgetésének kiszivárogtatását. Így csupán a találgatás marad, mert azért az nem életszerű, hogy egy 35 éves futballista éppen a kupameccsek előtt búcsúzzon. Rebesgetik, hogy az öltözőben szólt be egy vezetőnek, hogy magas pozícióval kínálta meg a belgrádi Partizan, és azt is pletykálják, hogy magánéleti ok lehet a háttérben. Kicsit furcsa, hogy az egykoron Dzsudzsák Balázzsal a PSV-ben a gólokat együtt ontó Lazovicstól így kell elköszönnünk, ám az élet megy tovább.

Nagyon is. Nem megbántva a szerb támadót, remek játékos, de nem pótolhatatlan. Ez Marko Nikolics feladata, és a tréner tudja a legjobban, a Vidinek – nagyrészt neki köszönhetően – az egységben az ereje. Már csak azért is, mert a sportigazgató elmondta, az átigazolási piacon a klub mozgástere szűk: mérkőzéseket eldönteni képes labdarúgó nem a Vidit választja, akire a klubnak szüksége lenne, az sem feltétlenül Székesfehérváron köt ki, tehát – ismét Kovácsot idézem –, ha végül a Vidit „választja valaki”, annak örülnek.

Az igazi megoldás a sportigazgató szerint (is) az lenne, ha a magyar futball magasabb polcra kerülne, márpedig ha a csapat folyamatos résztvevő az El-csoportkörben, az már fejlődés. Csütörtöktől azonban konkrétabb célokért lehet küzdeni: a végsőkig harcban lenni a továbbjutásért.

Mit ne mondjak, bejutni a kieséses szakaszba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik