Tovább menetel a Sevilla, a fináléért a Manchester Uniteddel vív meg

Vágólapra másolva!
2020.08.11. 20:50
null
Bono-bravúr (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe jutott a Sevilla a Wolverhampton legyőzésével, a spanyol csapatra a Manchester United vár.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
Wolverhampton Wanderers (angol)–Sevilla (spanyol) 0–1 (Ocampos 88.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2016-ban percek híján a Wolverhampton menedzsere lett Julen Lopeteguit, de nem ő lett az új tulajdonos, a kínai Fosun International első kinevezett mestere, mert az egykori kapus végül a spanyol válogatott szövetségi kapitánya lett. Most ellenfélként találkozott a „farkasokkal”, a bomba formában lévő Sevilla vezetőedzőjeként. Az angolok ismét az Adama Traoré, Raúl Jiménez kettősben bíztak, no és rengeteget futó középpályássorukban.


A spanyol szélső ismét beolajozott kézzel lépett pályára, hogy ne tudják őt lerántani, és be is jött a taktika, mert gólhelyzetben Diego Carlos jobb híján felrúgta – Bono azonban kivédte Jiménez büntetőjét, a kipattanó után Joao Moutinho pedig a jobb sarok mellé lőtt hat méterről.

Tizenhatos előtti lövésekkel próbálkozott a Sevilla, de nem volt jó formában Suso, Jordán és Lucas Ocampos sem, az egyetlen Sevilla-helyzetet pedig elpuskázta Jusszef en-Nesziri.

Elcsendesedett a második játékrészre a mérkőzés, a Sevillán az olykor 75 százalékos labdabirtoklás sem segített. En-Nesziri három jó csel után nem találta el rendesen a labdát az angol kapu előtt, majd Jules Kundé fejelt közelről a léc fölé Suso szép beadásából.

Sokan már elkönyvelték a hosszabbítást, amikor Banega mesteri beadása nyomán Lucas Ocampos nem kevésbé szép mozdulattal fejelte a labdát a Wolverhampton kapujába. 0–1

Győzött a Sevilla, mert sokkal többet tett a győzelemért, az elődöntőben a Manchester United vár rá.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ismét lecsapott a házi gólkirály (Fotó: AFP)
Ismét lecsapott a házi gólkirály (Fotó: AFP)

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
Sahtar Doneck (ukrán)–FC Basel (svájci) 4–1 (Júnior Moraes 2., Taison 22., Alan Patrick 75. – 11-esből, Dodo 88., ill. Van Wolfswinkel 92.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Augusztus 16., 21.00, Köln:
Sevilla–Manchester United
Augusztus 17., 21.00, Düsseldorf: Internazionale–Sahtar Doneck

EURÓPA-LIGA-ADATBANK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik