A legnagyobb brit újságok beszámolói egyeztek abban, hogy „szűkös és nehéz” győzelemnek titulálták a londoni Kékek sikerét, kiemelve a meccs egyetlen találatát szerző Álvaro Morata közelmúltbéli gólképtelenségét.

„Moratának csupán a második gólja volt ez a szezonban egy olyan estén, amely sok szempontból frusztráló volt a Chelsea számára” – írta tudósításában a The Sun, amely kiemelte: „A labdabirtoklás és a helyzetek szempontjából nyomasztó fölényben játszó Chelsea az első félidőben nem tudott gólt szerezni, s majdnem kínos szituációba került a budapesti vendégekkel szemben.”


Huszti: Nem voltunk betojva, de csalódottak vagyunk
Sarri: Meglepett, hogy veszélyesek voltak a kontrákból
Nego és Fiola kapta a legjobb osztályzatot a Vidiben
A Mol Vidit dicsérte a korábbi angol szövetségi kapitány

A The Telegraph már helyesen székesfehérvári együttesként mutatta be a Vidi FC-t, és a beszámolójában úgy fogalmazott, a londoni gárdának „keményen meg kellett dolgoznia a sikerért”.

„Messze volt ez az előzetesen várt kényelmes estétől, a Chelsea megnehezítette saját feladatát, amely az volt, hogy legyőzzön egy riválist, amelynek az átlagos nézőszáma alig éri el a 2000 főt” – írta a Telegraph.

A The Guardian azt írta, Morata találata „szoros meccsen győzelmet ért a Chelsea-nek a konok Vidi ellen”.

„A spanyol támadó augusztus óta először szerzett ismét gólt, amellyel a londoni csapat megtörte a Vidi makacs ellenállását, a Chelsea pedig továbbra is vezeti csoportját az Európa-ligában” – olvasható a The Guardianban.

Az L csoportban a másik csütörtök esti összecsapáson a görög PAOK 4-1-re verte idegenben a fehérorosz BATE Boriszovot, így a négyes élén két forduló után a Chelsea áll hat ponttal, mögötte a PAOK és a BATE három-három pontos, míg a Vidi egyelőre nem szerzett pontot.

A következő fordulóban, október 25-én a Vidi a PAOK vendége lesz.