„Nem akartunk nagy verésbe beleszaladni” - Varga J.

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 23:27
null
Varga Józsefék (balra) erejének nagy részét a védekezés őrölte fel (Fotó: Szabó Miklós)
A DVSC labdarúgócsapata egygólos vereséget (1–2) szenvedett a Puskás-stadionban a holland PSV-től az Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában. A vendégek győztes találata az eindhoveniek magyar légiósának, Dzsudzsák Balázsnak a nevéhez fűződik, még akkor is, ha szokásától eltérően ezúttal különösebben nem tehetett róla.

 

Dzsudzsák: Én biztosan beleértem a lövésbe

„Amikor jöttünk le a pályáról, beszéltem csapattársammal, Reisszel, aki azt mondta, hogy ő biztosan nem ért bele a labdába – reflektált Dzsudzsák Balázs arra, hogy az UEFA hivatalos oldala, így onnan átvéve minden nemzetközi honlap a szünetben pályára érkező csereembernek adta a vendégek találatát. – Rajtam biztosan megpattant a labda, a lényeg azonban az, hogy a három pont be tudtuk gyűjteni. De azért jó lenne, ha hivatalosan is nekem adnák a gólt, mert akkor ez lenne életem első fejes gólja."

„Egész héten úgy készültünk, nemcsak a holland sajtó vagy a közvélemény, hanem elsősorban saját magunk miatt is, hogy megverjük a Debrecent. Így ugyanis olyan lépéselőnyre teszünk szert, hogy a következő hazai meccsünkön már tulajdonképpen a továbbjutásért léphetünk pályára. Utána biztonságban érezhetjük magunkat, ennek a mai győzelemnek ez volt az igazi tétje számunkra. Furcsa volt a Puskás-stadionban így pályára lépni. Kicsit meglepődtem a Debrecen defenzív játékán, még kettő-egyes vezetésünknél is alig akartak kijönni a tizenhatosukon kívülre" – zárta gondolatait a Nemzeti Sport Online-nak a magyar támadó.

DZSUDZSÁK SOHA NEM FEJELT MÉG GÓLT!

 

Rutten szerint a Debrecen elfáradt

 DZSUDZSÁK JÓL PASSZOLT
 

Dzsudzsák a holland bajnokságban és a válogatottban látottakhoz képest kevésbé volt aktív, de így is csapata egyik legjobbjának bizonyult.

Háromszor próbálkozott kapura lövéssel, ezekből egyet Malinauskasnak kellett bravúrral védenie, egy kapu mellé ment, míg egy szabadrúgása elakadt a sorfalban. A passzokat tekintve jónak mondható a statisztikája, négyszer több volt a jó átadása, mint a rossz. Huszonkilenc alkalommal talált társat a labdája, míg hétszer nem oda ment, ahova szánta.


A cselek viszont nem jöttek be a Loki védőivel szemben, mivel négyszer megállították Mijadinoszkiék, és csak az első percben mellel átvett labdájával tudta becsapni őrzőjét.

A hollandok szakvezetője, Fred Rutten szerint a PSV annak köszönhette 2–1-es győzelmét, hogy a hazaiak elfáradtak. A szakember hozzátette, elégedett Dzsudzsák teljesítményével, igaz, a középpályás egy talán kicsivel többet is vállalhatott volna.

„Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, hiszen sokáig tartott, amíg feltörtük a DVSC-védelmét, de a második félidőben a debreceniek elfáradtak, és ez valamivel könnyebbé tette a dolgunkat, több területünk nyílt" – nyilatkozta Rutten a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Dzsudzsák Balázs számára ez nehéz találkozó volt. Kevés labdát kapott a meccs elején, ami nem könnyítette meg a helyzetét. Kicsit többet is vállalhatott volna, de összességében elégedett vagyok vele" – tette hozzá a szakember az NSO kérdésére.

Herczeg barackot nyomna Dzsudzsák fejére

A DVSC klubmenedzsere, Herczeg András a PSV elleni El-meccset követően elmondta, jobbak voltak a hollandok, de egy kis szerencsével legalább egy pontot itthon tarthattak volna.

„Mindenki tudta, hogy a PSV jobb csapat, ennek ellenére fegyelmezetten játszottunk, sikerült gólt is lőnünk, de az egyenlítő gólt nagyon rosszkor kaptuk. A második félidőben a vendégek többet birtokolták a labdát, jobban játszottak" – mondta a sajtótájékoztatón Herczeg, aki elismerte, hogy a második játékrészre elfáradt a csapata.

„Védekezésben nagyon sokat kellett mozognunk, ami rengeteg energiát felemésztett, valóban elfáradtunk. Sajnos nem voltunk annyira labdabiztosak, mint Genovában, ezért nem volt elég hatékony a támadójátékunk" – folytatta.

Herczeg Yannick lecserélését többek között azzal indokolta, hogy a szélső nem lépett vissza a labdákért.

„Yannicknak többet kellett volna kérnie a labdát, mert képes lett volna arra, hogy megjátssza, emellett el is fáradt. Szerettünk volna átállni kétékes játékra, ezért állt be később Rezes. A PSV a játék képe alapján ugyan megérdemelte a győzelmet, de az akkor is tény, hogy csak egy megpattanó, szerencsés lövésnek köszönheti a sikert. Dzsudzsáknak emiatt barackot nyomok a fejére."

Herczeg hangsúlyozta: bízik benne, hogy a folytatásban is hasonlóan szoros mérkőzéseket tudnak játszani.

A debreceniek nem akartak nagy verést kapni

A DVSC-TEVA két középpályása, Kiss Zoltán és Varga József egyetértettek abban, hogy a csapat elfáradt a mérkőzés végére, így a támadásokra már nem maradt ereje.

„Szervezetten védekeztünk, egy-egy után sem akartunk fejjel a falnak rohanni, de a védekezés idővel felemésztette az erőnket, így abból már nem maradt a támadásokra" – nyilatkozta Kiss Zoltán az NSO-nak.

„Nem akartunk nagy verésbe beleszaladni, ezért nem is nyíltunk ki. Ha nincs a második, szerencsétlen gól, akkor ikszelünk, és elmondhattuk volna, hogy volt eredménye a játékunknak. Sok erőnket elvette a védekezés, így támadni már nem is tudtunk. Dzsudzsák Balázsnak nem sok köze volt a gólhoz, de tény, hogy a labda rajta pattant meg" – összegezte a mérkőzést Varga József.

„NEM AKARTUNK BELEMENNI AZ ADOK-KAPOKBA"
 

 

HERCZEG: NEM NYÍLHATTUNK KI!
 

 

 EURÓPA-LIGA
I-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DVSC-TEVA–PSV (holland) 1–2
G: Mijadinoszki (35.), ill. Engelaar (40.), Dzsudzsák (66.)
AZ ÁLLÁS
1. PSV32105–2+3 7
2. Metaliszt Harkiv32017–3+4 6
3. Sampdoria31113–30 4
4. Debrecen30031–8–7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik