MLSZ: „Megdöbbentem” – Csányi Sándor támogatja a Honvéd fellebbezését

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 14:26
null
Csányi Sándor megdöbbenve tapasztalta a craiovai történteket (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, a FIFA és az UEFA alelnöke, Csányi Sándor megdöbbenéssel tapasztalta az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd Európa-liga-selejtezőn történteket, és leszögezte: támogatja a magyar klub fellebbezését.

 

Amint arról beszámoltunk az Európai Labdarúgó-szövetség elutasította a Budapest Honvéd óvását az Universitatea Craiova elleni Európa-liga-visszavágó hosszabbításában történtek miatt. A kispesti együttes már hétfő este jelezte, nem fogadja el a döntést, fellebbez és személyes meghallgatást kér az ügyben. Mendelényi Dániel, a Honvéd tulajdonosa kedden a klub által összehívott sajtótájékoztatón szánalmasnak nevezte az UEFA hozzáállását, miután kiderült, az óvást nem hagyták helyben, sőt, a fővárosi klub ellen eljárás indul a csapat nem megfelelő viselkedése, a tömeg zavarása, valamint a magyar szurkolók állítólagos rasszista megnyilvánulásai miatt.

Az ügyben megszólalt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a FIFA és az UEFA alelnöke is, aki támogatja a Honvéd fellebbezését.

„Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzésen történt eseményeket. Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem! Az elmúlt években a magyar pályákon az MLSZ rendelkezéseinek, a klubok erőfeszítéseinek és a szurkolók együttműködésének köszönhetően nem történtek a craiovaihoz hasonló jelenetek. Az UEFA fegyelmi testületeinek a döntéseket mindennemű befolyásolástól függetlenül, az érvényben levő szabályoknak megfelelően kell meghozniuk. Az UEFA vezető szerve, a Végrehajtó Bizottság szabályokat alkot, de nem szólhat bele az egyes esetek döntéseibe. Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben" – fogalmazott Csányi Sándor az mlsz.hu-nak.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
UNIVERSITATEA CRAIOVA (román)–BUDAPEST HONVÉD 0–0 – 11-esekkel: 3–1

Craiova, Ion Oblemenco Stadion, 25 000 néző. Vezette: Hunter (Eakin, Argyropoulos – északírek)
U. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka, 75.), Vatajelu (Ionita, 63.) – Roman (Fortes, 94.). Vezetőedző: Corneliu Papura
Bp. Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) – Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Továbbjutott: az Universitatea Craiova, 0–0-val, 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik