Mint ismert, az Európa-liga történetében először fordult elő, hogy egy futballistát még a kezdőrúgás előtt kiállítottak: Patrice Evra egy héttel ezelőtt, a Vitória Guimaraes elleni idegenbeli találkozó előtt fejbe rúgott egy Marseille-szurkolót az alapvonal és a lelátó között.

Íme, az ominózus eset!

Az esetet követően nem sokkal a Marseille azonnali hatállyal felfüggesztette a labdarúgót, majd miután a mai napon hivatalossá vált, hogy 2018 júniusáig európai kupamérkőzésen nem léphet pályára az UEFA eltiltása miatt, közös megegyezéssel a szerződését is megszüntették.

Az eltiltás mellett Evra 10 ezer eurós bírságot is fizetnie köteles az UEFA-nak.

„Szomorú ez a nap. Először is Patrice Evrának, aki megértette, tettének az a következménye, hogy a továbbiakban nem szolgálhatja az Olympique Marseille-t. A Marseille-szurkolóknak is, akiket egy kisebbség felelőtlen viselkedése miatt megbélyegeznek. Továbbá a klubnak, amelynek megfertőzték a hírnevét. Az incidens ellenére a korábbiaknál is eltökéltebbek vagyunk, hogy a pályán és azon kívül egyaránt megmutassuk, a legmagasabb egyéni és kollektív elvárások vezérelnek minket” – idézi a klubhonlap a Marseille elnökét, Jacques-Henri Eyraud-t.