Manchesteri merénylet: az UEFA reagált, nem halasztja el az El-döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 10:28
null
Terrortámadás Manchesterben (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleményben jelezte, a szerdai Európa-liga-döntőt – legjobb tudomása szerint – nem fenyegeti terrortámadás veszélye.

Hétfő este bomba robbant Manchesterben Ariana Grande koncertjén. A hatóságok által terrortámadásnak nyilvánított eset során 22 ember életét vesztette, s mintegy hatvanan megsérültek.

Az UEFA közleményében kinyilvánította részvétét az elhunytak családjainak. Hozzátette, nincs arra utaló jel, hogy a május 24-i, szerdai El-döntőt terrorveszély fenyegetné. Az UEFA régóta együttműködik a svéd hatóságokkal, az áprilisi stockholmi merényletek miatt fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el. A szigorú ellenőrzések miatt az UEFA arra kéri a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a helyszínre.



Szerdán Stockholmban az El-döntőben az Ajax és a Manchester United vív meg egymással 20.45 órától. A két klub egyaránt megemlékezett a hétfői merénylet áldozatairól.

„A gondolataink az áldozatokkal vannak, és a szeretteikkel. Amszterdamból szeretettel Manchesterbe” – írták az Ajaxnál.

„Mélységesen sokkolt minket a Manchester Arenában történt tegnapi szörnyű eset. Gondolataink és imáink az érintettekkel vannak” – írták a manchesteriek.





Bogdán Ádám, a Liverpool magyar légiósa Instagram-oldalán üzent az áldozatok családjainak.

A magyar kapus megjegyzi, hogy maga is manchesteri lakos nyolc éve, és számos alkalommal járt az arénában. Borzalmas és undorító terrorcselekedetnek nevezi az esetet, és ő is biztosította a családokat a részvétéről.

As a resident in Manchester myself in the last 8 years and who attended many times in the arena before, I'm personally attached to this horrific and disgusting act of terror. My heart and thoughts go out to the victims and to their families. Awful.

1,034 Likes, 12 Comments - Bogdán Ádám (@bogdanadamofficial) on Instagram: "As a resident in Manchester myself in the last 8 years and who attended many times in the arena..."







Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik