Lanzafame: Én ilyen vagyok, olasz, győzni akarok!

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 11:20
null
Davide Lanzafame a Maccabi elleni párharc első mérkőzésén (Fotó: Török Attila)
A zöld-fehéreknél is szeretne maradandót alkotni a nyáron a Honvédtól igazolt labdarúgó, Davide Lanzafame, s máris itt a nagy lehetőség: a Ferencváros csütörtök este selejtező-visszavágót játszik a Maccabi Tel-Aviv vendégeként az Európa-ligában.

 

– Itt a nyár, és az újabb izraeli túra!
– No, igen, az előző idényben a Honvéddal a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Hapoel Beer-Seva ellen játszottam, most a Ferencvárossal az Európa-ligában a Maccabi Tel-Aviv ellen – mondta lapunknak a repülőtéren Davide Lanzafame. – Korábban turistaként is jártam Izraelben, egész jól ismerem a környéket.

– Egy éve a Beer-Seva ellen gólt lőtt. Gondolom, ezúttal is erre készül.
– Jó lenne ismét betalálni. Ha szeretnénk továbbjutni a budapesti egy egyes döntetlen után, idegenben muszáj gólt szereznünk. Túl vagyok az első ferencvárosi mérkőzésemen, szerintem nem sikerült rosszul. Felvettük a tempót a papíron erősebb Maccabival, csupán néhány másodpercen múlt a legyőzése.

– Ideges volt az első ferencvárosi meccs előtt?
– Ideges nem, csak kicsit izgultam. A hangulat hamar magával ragadott, élveztem a mérkőzést. Néhányan azért kritizáltak, mert túl sokat reklamáltam a játékvezetőnél, én ilyen vagyok, olasz, győzni akarok, és ezért mindent megteszek.

– A tízes mezt ön választotta, vagy ez volt éppen szabad?
– Én kértem. A feleségemmel és a három kislányommal szinte mindent megbeszélünk odahaza, a párom kérése volt, ha van rá lehetőség, válasszam a tízest. Tizedike fontos nap az életünkben, ezért esett erre a választásom.

– Igaz, hogy annyira kedvelik Budapestet, hogy mindenképpen a magyar fővárosban akart maradni?
– Szeretjük Budapestet, szeretünk itt élni, de nem azért fogadtam el a Ferencváros ajánlatát, mert ott van a stadionja, ahol. A Fradi Magyarország legnépszerűbb klubja, és a Honvéd után itt is szeretnék bajnoki címet ünnepelni. Jelentős kihívás ez nekem, a váltás szerintem jó hatással lesz a pályafutásomra.

– Lát esélyt a továbbjutásra a Maccabi ellen?
– Persze! Jó csapat az izraeli, de mi is erősek vagyunk. Az első mérkőzésem után sem éreztem, hogy idegenül mozogtam volna a csapatban, azonnal megvolt az összhang. Thomas Doll vezetőedző tele van energiával, kedvelem a stílusát, és számomra az is fontos, hogy megfelelő legyen az öltözői hangulat.

– Az első mérkőzésen izomgörcs miatt kellett lecserélni. Meggyógyult a lába?
– Igen. Nem volt súlyos a sérülés. Ha Thomas Doll úgy dönt, Izraelben is ott leszek a pályán.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

19.00:Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–FERENCVÁROS (Tv:Duna World)
Az első mérkőzésen:
1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik