Jön az Anzsi! A Honvéd kettős győzelemmel jutott tovább

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 20:25
null
Inkább a küzdelem dominált az első játékrészben, de a Honvéd így is megszerezte a vezetést (Fotók: Németh Ferenc)<br />
A Honvéd hazai pályán 2–0-ra legyőzte az albán Flamurtarit az Európa-liga-selejtező 1. fordulójának visszavágóján, így 3–0-s összesítéssel a következő fordulóba jutott, ahol az orosz Anzsi Mahacskalával kell megküzdenie. A mostani mérkőzésen az első találkozón is eredményes Vernes Richárd szerezte meg a vezetést még az első félidőben, majd a szünet után Hervé Christian Tchami szépségdíjas találatával alakult ki a végeredmény.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!

Azt gondolhatná az ember, a Flamurtari elleni múlt heti 1–0-s győzelem után a kispestiek elkönyvelték a biztos továbbjutást, pedig...

„Szó sincs erről, ha így lenne, biztosan kiesnénk az Európa-ligából – fogalmazott Hidi Patrik, a Budapest Honvéd védekező középpályása a szerda délutáni edzés után. – Nem vesszük félvállról a mérkőzést. Téved, aki azt hiszi, hogy az egygólos előnyünket őrizve beállunk védekezni – támadni fogunk! Nem foglalkozunk azzal, hogy a Flamurtarinál milyen gondok vannak, hogy kiket tesznek ki a keretből s kiket nem, de azzal sem törődünk, hogy a következő körben az Anzsi Mahacskalával játszhatnánk. Most csak a Flamurtari elleni mérkőzés számít.”

A MÉRKŐZÉS

Az első negyedórában kevés említésre méltó jelenetet jegyezhettünk fel. A két csapat ismerkedett egymás játékával, de a kapuk elé nem érkeztek meg a támadók. Aztán a Flamurtari pontrúgásokat, szabadrúgásokat harcolt ki a Honvéd tizenhatosának előterében. Nagy helyzetek azonban ezekből a próbálkozásokból sem alakultak ki.

A viszonylag eseménytelenül csordogáló mérkőzésen (ez nem mellékesen megfelelő a Honvéd számára...) aztán a 35. percben majdnem ledolgozta hátrányát a vendégegyüttes. Egy szögletet követően a védők kifejelték a labdát, de csak Lenáig, aki 18 méterről, ballal remek lövést küldött a jobb felső sarok irányába. A labda kipattant a jobb kapufa és a léc találkozási pontjáról.

Vernes a visszavágón is betalált
Vernes a visszavágón is betalált

Úgy tűnt, a lagymatag első játékrészben nem születik gól, aztán szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Honvéd. Az első félidő ráadásában egy jobb oldali szabadrúgást követően Vernes Richárdra nem figyelt senki (pedig az első meccsen is ő szerezte a gólt), a fiatal játékos pedig okosan a kapu közepébe csúsztatott. 1–0

SZÜNET! A Honvéd 2–0-s összesítéssel állt továbbjutásra.

A második félidő elején majdnem egyenlített a vendégegyüttes, Pejics azonban hiába került hatalmas helyzetbe, kivágta a stadionból a labdát. Pedig ha bemegy, a folytatásban pengeélen táncolt volna a kispesti gárda.

Tchami (balról a második) szépségdíjas találata végleg eldöntötte a továbbjutást
Tchami (balról a második) szépségdíjas találata végleg eldöntötte a továbbjutást

Az 57. percben mindenki megnyugodhatott, a Honvéd újabb gólt szerzett – nem is akármilyet. Tchami amolyan Arjen Robben módra húzott befelé a 16-os előterében a jobb oldalról, és gyönyörű lövéssel kilőtte a jobb felső sarkot. 2–0

A második gól gyakorlatilag pontot tett a történet végére. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy a kispesti szurkolók hazai gálát láthatnak vagy egy unalmas utolsó fél órát. Nos! Végül az igazság valahol a kettő között volt: Vidovics és Délczeg is lőhetett volna újabb gólt, de az albánok megúszták az újabb tőrdöfést.

A Honvéd kettős győzelemmel jutott tovább a következő fordulóba, amelyben az Anzsi Mahacskala lesz az ellenfele.

ÉRTÉKELÉSEK A HONVÉD–FLAMURTARI TALÁLKOZÓ UTÁN

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!

EURÓPA-LIGA
ELSŐ SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Honvéd–Flamurtari 2–0 (1–0)
Továbbjutott: a Honvéd, 3–0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik