Hiddink: Előnyben a Honvéd, Traoré lemaradhat a meccsről

Vágólapra másolva!
2012.07.18. 19:51
null
Hiddink (jobbra) szerint előnyben van a Honvéd, Buszufa úgy véli, komoly rivális a kispesti csapat (Fotó: fc-anji.ru)
Guus Hiddink, az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala vezetőedzője mai sajtótájékoztatóján elmondta, valószínűleg nem számíthat a klub nyári szerzeményére, Lacina Traoréra a Honvéd elleni, holnapi Európa-liga-selejtezőn, és továbbra is úgy véli, némi előnyben van a magyar csapat.

„A Honvéd júliusban több tétmérkőzést is játszott, míg számunkra a holnapi találkozóval kezdődik a szezon, szóval a magyar csapatnak van egy kis előnye. Az edzőtáborban jó munkát végeztünk el, kár, hogy a Fortuna Düsseldorf elleni meccset nem tudtuk lejátszani a rossz idő miatt" – nyilatkozta Guus Hiddink, aki még nem tudja, számíthat-e Lacina Traoréra, a csapat új szerzeményére.

„Traoré nem teljesen egészséges, úgyhogy még nem tudom, szerepet kaphat-e holnap. A tesztek után döntünk róla, de mondanom sem kell, hogy nem vállalunk felesleges kockázatot. Sok meccs van előttünk, úgyhogy nem lenne jó, ha rosszabbodna az állapota azért, mert idő előtt pályára küldjük" – jelentette ki a holland szakember a Kubany Krasznodartól igazolt elefántcsontparti támadóról.

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Honvéd az orosz Anzsi ellen az El selejtezőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Hiddink szerint egyelőre nem szabad azon gondolkodni, hogy meddig juthat az Anzsi, csak a Honvéd elleni párharccal kell foglalkozni.

„Haladjunk lépésről lépésre. Az Anzsi régen játszott európai kupában, de most újabb korszakát éli a klub. Nagyon szeretnénk a lehető legmesszebb jutni. De most csak a holnapi találkozóra és a budapesti visszavágóra gondolunk. Ha sikerül túljutnunk ezen a riválison, akkor tovább gondolkodhatunk" – mondta a holland tréner, aki elégedettek az új igazolásokkal.

Hiddinket arról is megkérdezték, emlékszik-e még, mikor vezetett csapatot edzőként az európai kupákban: „Ami az UEFA-kupát illeti, nehéz hirtelen felidézni. Talán a nyolcvanas években volt. A Bajnokok Ligájában pedig a Chelsea-vel vettem részt kétezer-kilencben."

A holland edzőt Fabio Capello lehetséges kinevezéséről is megkérdezték az orosz válogatott élére, és úgy nyilatkozott, nagyszerű szakemberről van szó, míg ő maga sajnálja, hogy nem játszhatnak a saját stadionjukban a Honvéd ellen.

A sajtótájékoztatón Mbark Buszufa vett részt Hiddink mellett, és a szélsőt arról faggatták, mit tud a magyar riválisról.

„Sokunknak új tapasztalat lesz ez a meccs. A minap még az edzőtáborban voltunk, és a magyar csapat ellen vár ránk az első megméretés az új szezonban. A Honvéd bejutott az Európa-ligába, és egy körön már túl van, ami azt jelenti, hogy komoly ellenfél. Emellett azért bízunk benne, hogy minél tovább juthatunk" – mondta a holland-marokkói futballista.

A Honvéd magyar idő szerint csütörtök 17 órakor csap össze idegenben az Anzsival, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik