Herczeg: Bántó, hogy még nem szereztünk gólt

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 09:21
null
A debreceniek az első gól megszerzésére készülnek az Európa-ligában (Fotó: Havran Zoltán)
A Debrecen két mérkőzés után még nem szerzett pontot és gólt az Európa-liga I-csoportjában. Herczeg András klubmenedzser szerint a játékosait bántja, hogy még nem tudtak betalálni, de úgy véli, a Sampdoria ellen mutatott játékkal van keresnivaló együttesének a 19 órakor kezdődő meccsen.
ERWIN KOEMAN NEM UNATKOZIK

Az eindhoveni különítmény apraja-nagyja már a buszon fészkelődött, amikor Erwin Koeman belépett a váróterem ajtaján. Azt gondolhatta, az újságírók amúgy is Dzsudzsák Balázs után loholnak, így ha mindenkit udvariasan maga elé enged, az érkezése nem kelt különösebb feltűnést. A korábbi magyar szövetségi kapitányt azonban nem lehetett nem felismerni, és miután a holland szakember a „Hogy van?" kezdetű faggatózásra barátságosan kezet nyújtott, nem úszhatta meg a további kérdéseket sem.

 

„Örülök, hogy megint Magyarországon lehetek – nézett körbe mosolyogva. – Az eindhoveniek hívtak, hogy tartsak a csapattal, nem utasíthattam vissza az ajánlatot. Kíváncsian várom a mérkőzést. Noha jelenleg nincs csapatom, nem unatkozom, mindig akad valami tennivalóm. Ne féltsenek, elfoglalom magam. Ha szimplán a papírformát vesszük, a PSV biztosan megnyeri a csütörtöki összecsapást. A labdarúgás azonban azért is szép játék, mert a papírforma olyan, akár egy háromlábú asztal – sokszor borul."

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere úgy véli, a PSV az Európa-liga I-csoportjának legjobb csapata, a szakember azonban úgy véli, a Sampdoria ellen mutatott játékkal van keresnivalójuk a meccsen.

„Volt mi alapján felkészülni, a PSV öt mérkőzésének felvételét nem is tudom hányszor néztük végig a szakmai stáb tagjaival. A hollandok nemcsak a bajnoki, hanem az Európa-liga-mérkőzéseken is domináltak: a Sampdoria és a Metaliszt ellen egyaránt uralták a játékot. Türelmesek, technikailag képzettek, magasak és erősek" – mondta Herczeg András a Nemzeti Sportnak.

„A Sampdoria elleni szervezettséggel van keresnivalónk a meccsen. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk magasabb szinten futballozni, és most meg kell ismételnünk azt a teljesítményt. Lényeges, hogy a támadóink megtartsák a labdát addig, amíg a többiek felzárkóznak melléjük. Fontos szerep jut Adamo Coulibalynak. Genovában megoldotta a feladatát. Azt látom és érzékelem, hogy egészséges dac dolgozik a játékosokban. Fáj nekik minden vereség. Bántja és zavarja őket, hogy a főtáblán nem szereztünk gólt – és nincs pontunk" – jelentette ki a szakember.

Herczeg Andrással a DVSC csatára, Yannick Mbengono is egyetértett: a támadó szerint a Sampdoria és a Metaliszt elleni lehetőségek után most már mindenképpen gólt kellene szereznie a debrecenieknek.

„A PSV erényeit, erejét és futballistáit ismerve – három kiváló támadó a csatársorban és két támadó középpályás egy vonallal hátrébb – természetesen ügyelnünk kell a védekezésre, de mivel mi vagyunk a vendéglátók, támadnunk is kell. A kupasorozatban már sokszor elmondtuk, de még most is aktuális sajnos: gólt kellene szereznünk, akárhogyan is, minél többet, annál jobb. Biztos vagyok benne, hogy a helyzeteink meglesznek. Abból indulok ki, hogy a Sampdoria és a Metaliszt kapuját is bevehettük volna. Koncentráció és szerencse – az előbbi kizárólag tőlünk függ" – mondta Yannick.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN KÉTOLDALAS BEHARANGOZÓT OLVASHAT A MÉRKŐZÉSRŐL, ILLETVE EGYOLDALAS EXKLUZÍV INTERJÚT IBRAHIM AFELLAYJAL!

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sampdoria2112–1+1 4
2. PSV2113–1+2 4
3. Metaliszt Harkiv2115–2+3 3
4. Debreceni VSC
220–6–6 0

A 19 órakor kezdődő Debrecen–PSV Európa-liga-találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti!

A Debreceni VSC–PSV találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti csütörtökön 19 órától!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik