Gera-gólpassz után elődöntős a Fulham

Vágólapra másolva!
2010.04.08. 22:55
null
Gera gólpassza után az El elődöntőjébe jutott a Fulham (fotó: Action Images)
A Fulham 1–0-ra legyőzte idegenben a Wolfsburgot, így 3–1-es összesítéssel jutott be a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe. Gera Zoltán 82 percig volt a pályán, az első percben ő adta a gólpasszt Bobby Zamorának.

Bár a Fulham megnyerte a Wolfsburg elleni hazai negyeddöntőt, az utolsó percben szerzett Alexander Madlung-találat miatt a német bajnoki címvédő nem várta reménytelen helyzetből a visszavágót.

Aki fél percet késett a találkozóról, az már le is maradt az első félidő legfontosabb jelenetéről: húsz másodperc telt el, amikor Gera Zoltán okosan passzolt Bobby Zamora elé, a támadó szépen fordult meg, és ballal a jobb sarokba lőtte. Ez volt Zamora hatodik gólja az Európa-ligában (0–1).

A Wolfsburgot sokkolta a gól, az első húsz perc egyértelműen a Fulhamé volt, Gera is próbálkozott egy ígéretes fejessel. Igaz, egy ízben a németek is a hálóba találtak, ám Andrea Barzagli lövése után a kapusról kipattanó labdát Grafite egyértelműen lesről lőtte a kapuba, így a magyar játékvezető, Kassai Viktor teljes joggal érvénytelenítette a gólt.

Lorenz-Günter Köstner a 35. percben már cserére szánta el magát, a jobbhátvéd Peter Pekarik helyét a sokkal támadóbb szellemű Ashkan Dejagah vette át, ezzel aktívabb is lett az alsó-szászországi csapat. A szünetre azonban így is egygólos Fulham-vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrészben is okosan tartotta az eredményt a Fulham, sőt az 59. percben akár növelhette is volna előnyét, hiszen Zamora egyedül ugorhatott ki, ám Diego Benaglio jól repült ki a kapujából, és belekapott a közeli lövésbe.

A Wolfsburgnak az egyenlítésre sem maradt ereje (Edin Dzeko kapáslövését hatalmas bravúrral védte Mark Schwarzer, valamint a bosnyák játékos a kapufát is eltalálta), így a Zamora révén még egy érvénytelen gólt is elérő Fulham kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé. A londoni klub Anglia 19. csapata, amely az elődöntőbe jutott egy európai kupasorozatban, és ezzel megelőzte a tizennyolcnál tartó Németországot. Gerát a 82. percben váltotta Erik Nevland.

 GERA GÓLPASSZA ZAMORÁNAK
 
EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Wolfsburg–Fulham 0–1 (Zamora 1.)
Továbbjutott: a Fulham 3–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik