Európa-liga: zárt kapuk mögött kell selejteznie a Zenitnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 19:24
Rasszista megnyilvánulások miatt a szentpétervári Zenit labdarúgócsapatának zárt kapuk mögött kell lejátszania következő hazai nemzetközi kupamérkőzését. Az európai szövetség (UEFA) azért büntette meg az orosz együttest, mert drukkerei az RB Leipzig elleni, márciusi Európa Liga-mérkőzésen gúnyolták a megsérült Naby Keitát.

A Zenit a következő szezonban az El selejtezőjében indulhat, a hétfői döntés értelmében júliusi összecsapását nézők nélkül kell lejátszania. Az UEFA a stadionbezárás mellett összesen 70 ezer eurónyi (22.3 millió forint) büntetést is kiszabott a klubra a szurkolók viselkedése miatt.

Korábban a nemzetközi szövetség (FIFA) az orosz szövetséget azért büntette meg 25 ezer euróra, mert a válogatott szurkolói – egy ugyancsak szentpétervári találkozón – majomhangokat imitáltak a francia nemzeti csapat színes bőrű játékosai felé.

Szentpéterváron négy csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőt és egy elődöntőt játszanak, valamint itt rendezik a bronzmérkőzést is a június 14-én kezdődő világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik