Európa-liga: megvannak a kalapok, sorsolás 13 órakor!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.31. 07:33
Az Európa-liga főtáblájának kialakulását követően megvan a kalapbeosztás is, így már tudható, kikkel kerülhet egy csoportba, és kikkel nem a Mol Vidi FC a magyar idő szerint 13 órakor kezdődő sorsoláson.

A Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében az AEK Athénnal szemben alulmaradó székesfehérvári együttes UEFA-koefficiense 4.250 pont, amivel a negyedik kalapba került, így biztosan nem szerepel egy csoportban a ciprusi Apollonnal, a norvég Rosenborggal, az ukrán Vorszkla Poltavával, a cseh Slavia Prahával, a török Akhisarsporral, a cseh Jabloneccel, a ciprusi AEK Larnacával, a skót Rangersszel, a luxemburgi Dudelange-zsal, a szlovák Spartak Trnavával és a norvég Sarpsborggal. az AEK Athénnal szemben alulmaradó székesfehérvári együttes UEFA-koefficiense 4.250 pont, amivel a negyedik kalapba került, így biztosan nem szerepel egy csoportban a ciprusi Apollonnal, a norvég Rosenborggal, az ukrán Vorszkla Poltavával, a cseh Slavia Prahával, a török Akhisarsporral, a cseh Jabloneccel, a ciprusi AEK Larnacával, a skót Rangersszel, a luxemburgi Dudelange-zsal, a szlovák Spartak Trnavával és a norvég Sarpsborggal.

Az Európa-ligában augusztus 31-én, pénteken 13 órától sorsolják a csoportkör beosztását Monacóban (Tv: Sport1, Digi Sport1, Eurosport1).

A kalapok alapján akár egy Arsenal, AC Milan, RB Leipzig, Mol Vidi FC csoport is összejöhet, de a Ludogorecet és a Malmőt is újra megkaphatja a magyar bajnok.

A sorsolás során kihirdetik az előző El-szezon legjobbját is, a magyar szavazó, lapunk főszerkesztője, Szöllősi György a helyszínen lesz.

A sorsolást élőben tudósítja az NSO, a csoport kialakulását követően a Mol Vidi ellenfeleinek reakcióit is igyekszünk mihamarabb eljuttatni olvasóinkhoz.

További magyar szereplő a főtáblán Kleinheisler László (Asztana), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Szoboszlai Dominik (Salzburg) és Szántó Tamás (Rapid Wien).

Tizenkét négyes csoportban küzdenek majd a csapatok, oda-vissza vágós körmérkőzések után az első kettő jut tovább a következő körbe. Hozzájuk csatlakozik a nyolc BL-csoport összes harmadik helyezettje, így alakul ki a kieséses szakasz 32 csapatos mezőnye.

A döntő május 29-én Bakiban lesz.

A sorozat mérkőzéseit a Sport Tv és a Digi Sport csatornái közvetítik.

A sorsolásról további tudnivalókat a Vidi hivatalos honlapján olvashat!

EURÓPA-LIGA, 2018–2019
A FŐTÁBLÁS CSAPATOK
A CSOPORTKÖR KALAPBEOSZTÁSA
1. kalap:
Sevilla (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), Zenit (orosz), Bayer Leverkusen (német), Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török), Red Bull Salzburg (osztrák), Olympiakosz (görög), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz)
2. kalap: Sporting CP (portugál), Ludogorec (bolgár), Köbenhavn (dán), Olympique Marseille (francia), Celtic (skót), PAOK (görög), AC Milan (olasz), Genk (belga), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Asztana (kazah), Rapid Wien (osztrák)
3. kalap:
Betis (spanyol), BATE Boriszov (fehérorosz), Qarabag (azeri), Dinamo Zagreb (horvát), RB Leipzig (német), Eintracht Frankfurt (német), Malmö (svéd), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Bordeaux (francia), Rennes (francia),
4. kalap: Apollon (ciprusi), Rosenborg (norvég), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Jablonec (cseh), AEK Larnaca (ciprusi), MOL VIDI FC (magyar), Rangers (skót), Dudelange (luxemburgi), Spartak Trnava (szlovák), Sarpsborg (norvég)

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

Augusztus 31., : a csoportkör sorsolása, Monaco
Szeptember 20.: csoportkör 1. forduló
Október 4.: csoportkör 2. forduló
Október 25.: csoportkör 3. forduló
November 8.: csoportkör 4. forduló
November 29.: csoportkör, 5. forduló
December 13.: csoportkör, 6. forduló

A TOVÁBBI MENETREND
December 17.: a 32-es tábla sorsolása
2019
Február 14.: a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
Február 21.: a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések
Február 22.: a nyolcaddöntő sorsolása
Március 7.: nyolcaddöntő, visszavágók
Március 14.: nyolcaddöntő, visszavágók
Március 15.: a negyeddöntő sorsolása
Április 11.: negyeddöntő, 1. mérkőzések
Április 18.: negyeddöntő, visszavágók
Április 19.: az elődöntő párosításának sorsolása
Május 2.: elődöntő, 1. mérkőzések
Május 9.: elődöntő, visszavágók
Május 29.: döntő, Olimpiai Stadion, Baki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik