Európa-liga: megtámadták a Honvéd-szurkolókat Craiovában

CSERHÁTI ANDRÁS (Craiova)CSERHÁTI ANDRÁS (Craiova)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 12:48
null
Megtámadták a Honvád-szurkolókat Craiovában (Fotó: prosport.ro)
Mint az várható volt, balhé nélkül már biztosan nem fejeződik be az Universitatea Craiova–Bp. Honvéd Európa-liga-párharc szurkolói szempontból.

Információnk szerint szerda este körülbelül hatvan kispesti drukkert sörösüvegekkel és kövekkel dobáltak meg a román szurkolók a belvárosban, az egyik pesti fanatikus a fején sérült meg, mert eltalálta egy sörösüveg, de szerencsére nagy baja nem esett. Nagyjából tizenöt román támadta meg a magyarokat, de a rendőrség közbelépett, így az igazán nagy csetepaté elmaradt.

A hazai drukkerek a magyar csapat ellen is „támadást” indítottak, ugyanis a szálloda előtt, ahol a Honvéd szállt meg, több hanggránátot is robbantottak hajnali fél háromkor, de szerencsére csak néhányan riadtak fel a hangzavarra.

Természetesen megkérdeztük a Honvéd sajtóosztályát, szeretnének-e reagálni a szurkolókkal való történtekre, a következő választ kaptuk.

Sajnálattal értesültünk mi is arról, hogy a szurkolóinkat inzultus érte, amely során egy Honvéd-drukker szenvedett könnyebb sérülést, az esetet követően pedig a román rendbontókat állították elő a rendőrök. Egyúttal ezúton is szeretnénk jelezni, hogy bízunk abban, hogy a folytatásban békében zajlanak a mérkőzés körüli események, s a találkozó is rendben megy majd le. Ahogyan azt honlapunkon is közzétettük, hogy felhívjuk a figyelmet a sportszerű biztatásra. Nagy szükségünk van a szurkolásra, ez is segíthet a továbbjutás kiharcolásában, viszont elítélünk mindenféle sértő megnyilvánulást, s bízunk benne, hogy sportszerű keretek között vesszük sikerrel a párharcot.”

A magyar idő szerint 18.15-kor kezdődő El-mérkőzés előtt az együttes a szokásos rend szerint megreggelizett, majd az ellenfél feltérképezése történt, a videózás után pedig következett az ebéd, jelenleg pedig a csendes pihenőjüket töltik a futballisták.


EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

NEM BAJNOKI ÁG
VISSZAVÁGÓ
18.15: Universitatea Craiova (román)–Budapest Honvéd (Tv: Duna World, élőben az NSO-n)
Craiova, Ion Oblemenco Stadion

Az első mérkőzésen
Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román) 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik