Továbbjutást ért a rég nem látott szellemes MU-játék

Vágólapra másolva!
2019.11.07. 20:55
null
Mason Greenwood törte meg a jeget, és szerezte az első MU-gólt (Fotó: AFP)
Az Európa-liga L-csoportjában a Manchester United 3–0-ra legyőzte a  belgrádi Partizant, és ezzel négy forduló után már biztosan továbbjutott a csoportkörből. A manchesteriek rég nem látott magabiztos győzelmet arattak, a támadók közül Mason Greenwood, Anthony Martial és Marcus Rashford is betalált.

 

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Az 5. percig kétszer is a kapuba került a labda a meccs elején, ám mind a két oldalon lesről. Hiába kelthetett feszültséget a manchesteri drukkerekben Harry Maguire hibája és Marcus Rashford több kihagyott helyzete, a félidő közepén feloldódott ez az idegesség, és a folytatásban nagyon furcsa érzésük lehetett a hazai drukkereknek: sima meccset láthattak, amelyen csak a különbség volt kérdéses.

Meglepő módon a jeget a legfiatalabb támadó, Mason Greenwood törte meg, aki Rashford előkészítése után maradt higgadt, és egy jó csel után helyezett a 22. percben a kapuba. 1–0

Az MU a vezetés megszerzése után sem állt le, sorra dolgozta ki a nem is kicsi helyzeteket, és az egyik letámadás újabb gólt eredményezett:Anthony Martial elé került a labda, aki egy jó csel után három védő mellett ment el, majd fineszesen a jobb alsó sarokba gurított. Klasszis találat. 2–0

A francia támadó mellett Rashfordnak és Ashley Youngnak is akadt kecsegtető helyzete a különbség növelésére, a kétgólos előny nem is tükrözte hűen a játék képét a szünetben.

A második játékrészben a hazai csapat ott folytatta, ahol abbahagyta az elsőben, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: egy mutatós akció végén Marcus Rashford is megszerezte gólját (érett…), és ezzel gyakorlatilag le is zárta a meccs fontos kérdéseit.

A Manchester United egy találkozó idejére visszacsente az Old Traffordra a fergusoni idők benyomásait, ám ehhez hozzájárult a visszafogott ellenfél is. A hazaiak 3–0-ra nyertek, továbbra sem kaptak gólt a csoportkörben, és újabb győzelmükkel biztosították továbbjutásukat az egyenes kieséses szakaszba.

EURÓPA-LIGA
L-CSOPORT

Manchester United (angol)–Partizan Beograd (szerb) 3–0 (Greenwood 22., Martial 33., Rashford 49.)
KORÁBBAN
Asztana (kazah)–AZ Alkmaar (holland) 0–5 (Boadu 29., 77., Midtsjö 52., Idrissi 57., Hadzidiakosz 76.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 3 1 5– 0 +5 10
2. AZ Alkmaar 4 2 2 13– 2 +11 8
3. Partizan 4 1 1 2 4– 7 –3 4
4. Asztana 4 4 1–14 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik