Európa-liga: Lehet célokat kitűzni, de fölösleges - Herczeg András

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 14:14
Az Európa-liga csoportkörében a DVSC-TEVA labdarúgócsapata a holland PSV, az olasz Sampdoria és az ukrán Metaliszt Harkiv ellen játszik majd a csoportkörben. A hajdúságiak szakvezetője, Herczeg András a Nemzeti Sport Online-nak úgy nyilatkozott: lehet célokat kitűzni, elvárásokról beszélni, de szerinte teljesen felesleges.

„A PSV igazi európai nagycsapat, amelynek ellenfélként az ad külön pikantériát, hogy Dzsudzsák Balázs személyében nemcsak magyar, hanem erősen debreceni kötődésű kulcsembere van. Amikor Balázs nálunk vendégeskedett legutóbb, megjósolta, hogy egy csoportba sorsolnak minket, igaza lett. A Sampdoria olasz élcsapat, amelynek múltja igencsak tiszteletet parancsol még a nemzetközi mezőnyben is. A Metalisztot egyelőre csak hírből ismerjük, de az ukrán labdarúgásról tudjuk, hogy mindig kiváló játékerőt képviselnek klubcsapatai, így erős ellenfélre számítunk.”

A csapatával már az előző idényben a Bajnokok Ligája-csoportkört megjáró szakember elmondta: „Lehet célokat kitűzni, elvárásokról beszélni, de teljesen felesleges.”

„Ki kell mennünk a pályára, és a legjobbunkat kell nyújtani mind a hat mérkőzésen. Aztán meglátjuk, mire lesz elég.”

A Bajnokok Ligája csoportkörében a DVSC 2009 őszén a Liverpool, a Lyon és a Fiorentina ellen lépett pályára, végül hat vereséggel, pont nélkül végzett a csoport utolsó, negyedik helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik