Andrea Belotti, a Torino válogatott csatára Magyarországra érkezhet (Fotó: AFP)

 

Annak ellenére, hogy a Milan a 2018–2019-es Serie A-idényt az El-csoportkört érő 5. helyen zárta, nem indulhat az Europa-ligában. A klub az UEFA-val közösen hozta meg a döntést, miután az európai szövetség vizsgálatot indított a Milan ellen a pénzügyi fair play szabály megsértése miatt.

A döntés befolyásolja a DVSC Európa-liga-selejtezőjét is, hiszen amennyiben a debreceni klub továbbjut az első selejtezőkörben az albán Kukësi ellen, nem az eredetileg kisorsolt AS Romával találkozik, hanem a Torinóval, amely a Serie A hetedik helyezettjeként kapja meg az AS Roma El-selejtezőt érő helyét, a római klub pedig betölti a Milan által hagyott űrt a csoportkörben.

Az AC Milant már tavaly is kizárta az UEFA, de akkor a klub eredményesen fellebbezett a CAS-nál, amely – bár a szabálytalanságot akkor is megállapította – a büntetést aránytalannak tartotta, így a piros-feketék elindulhattak az El-ben. A CAS most a 2015–2017 és a 2016–2018 közötti időszakra vonatkozóan is szabálytalannak találta a Milan gazdálkodását, ezúttal azonban még az ítélet előtt megállapodott egymással a Milan és az UEFA.