Jól játszott a Frankfurt, de az Arsenal rúgta a gólokat

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 18:45
null
Az Arsenal győzelemmel kezdte az Európa-ligát (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga F-csoportjának első fordulójában az Eintracht Frankfurt hiába játszott jól, hazai pályán 3–0-ra kikapott az Arsenaltól. A kvartett másik mérkőzésén a belga Standard Liege 2–0-ra legyőzte a Vitória Guimaraest.

EURÓPA-LIGA
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Eintracht Frankfurt (német)–Arsenal (angol) 0–3 (Willock 38., Saka 85., Aubameyang 88.)

A csoport másik mérkőzésén
Standard Liege (belga)–Vitória Guimaraes (portugál) 2–0 (Florent Hanin 66. – öngól, M'Poku 91.)

Igazi rangadóval kezdődött az Európa-liga F-csoportja, hiszen az előző idényben az elődöntőig menetelő, ott a későbbi győztes Chelsea ellen elvérző Eintracht Frankfurt a májusban rendezett döntőben ezüstérmet szerző Arsenalt fogadta.

Unai Emery alaposan felforgatta a kezdőcsapatát, a Watford elleni múlt hétvégi bajnokihoz képest hét helyen változtatott. Többe között két újonc, a 18 éves Bukayo Saka és a 19 esztendős Emile Smith Rowe is a pályáról csodálhatta meg a frankfurti szurkolók kezdőrúgás előtti látványos koreográfiáját.

A jó hangulat a játékosokra is átragadt, óriási iramban zajlott le a teljes első félidő. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, a hazaiktól leginkább Filip Kosztics, a vendégektől Joe Willock villogott a leginkább. Ám amíg az Arsenal kapujában az idényben először pályára lépő Emiliano Martínez remekelt, Kevin Trappnak a 38. percben nem volt szerencséje: egy kontra végén Joe Willock lövése megpattant a menteni igyekvő David Abrahamon, így a labda védhetetlenül hullott a kapuba. 0–1

A folytatásban több ígéretes helyzetet is kialakított a Frankfurt, a góllövés azonban nem akart összejönni. Kosztics mellett André Silvának és Bas Dostnak is bőven akadt lehetősége a gólszerzésre, ám a német csapat támadói vagy rosszul céloztak, vagy az Arsenal kapusa védett.

A hajrára egyre frusztráltabbá váló Frankfurt a 79. percben emberhátrányba került, Dominik Kohr kapta meg a második sárga lapját. A németek megfogyatkozva is tovább támadtak az egyenlítésért, az Arsenal pedig ezt kihasználta: előbb Bukayo Saka bombázott távolról a kapuba, majd a 18 éves játékos gólpassza után Pierre-Emerick Aubameyang értékesített egy ziccert, így a helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Arsenal tökéletes rajtot vett, legnagyobb csoportriválisa otthonában 3–0-ra nyert.

A csoport másik mérkőzésén hiába tett sokkal többet a győzelemért a Vitória Guimaraes, a Standard Liege egy rendkívül szerencsés öngóllal vezetést szerzett a 66. percben, majd a ráadásban még egyszer betalált, így a belga alakulat 2–0-ra nyert.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik